zdravim...
mam intel i7 720QM v hp elitebook 8540w (
http://www.alza.sk/hp-elitebook-8540w-d162490.htm). najnovsi bios (nedavno som updatol)
sa mi zdal moj pc nekaky divny(obcasne sekanie pri vecsom zatazeni), tak som si stiahol "intel turbo boost technology monitor" - miniaplikaciu na plochu vo win 7 a ta mi presne ukazuje kedy sa turbo boost zapne a ukazuje aj frekvenciu na akej bezi. podla vsetkeho ma moja i7 bezat na frekvencii 1.6GHz a s turbo boost na 2.8GHz.
a tu je moj problem. frekvencia nikdy nestupne nad 1,73GHz. pise, ze pri nej je zapnuty turbo boost ale 1,73GHz je maximum. skusal som to pozerat v biose, ale klasicky bios to nieje, je to nejaka HP-ckova zalezitost v ktorej sa nikto nevyzna a celu som ju presiel asi 5x a ani zmienka o turbo boost tam nieje (som si totiz vygooglil, ze tam by sa to malo dat vypnut). chcem totiz renderovat nejake kratke videa na tom a moc rychlo mi to teda nejde. uplne by mi preto stacilo, keby som ten turbo boost vypol, aspon keby dokoncim tie videa a potom si naformatuje hardisk a dam cely pc dokopy.
najcudnejsie na tom celom ale je, ze napr v ubuntu mi cpu fici stale na 1.73 a pracuje len 1 jadro, ostatne len tak "decentne"
neviete mi nahodou niekto pomoct? najlepsie niekto kto ma notebook hp a vie o com je ten bios. skusal som totiz aj googlit screenshoty a fotky toho biosu, alebo videa kde to niekto vypina a bez vysledku