Dobrý deň, Chcel by som sa s vami poradiť ohladom jedného problému týkajúceho sa mojho NTB. Používam ho hlavne na net, úpravu fotiek, a občas hry. Problém spočíva v tom že asi tri dni mám problém s tým, že ked zapnem Photoshop - konkr. Photoshop CC (64-bit) a už je skoro načítaný, vypne sa obrazovka, na 2s naskočí kompet od vrcha nadol dostrihaný obraz so zelenými a šedými pásikmi a následne bluescreen s chybou 0x0000116 - súbor atikmpag.sys a dôjde k reštartu. (niekde som čítal že chyba 116 je HW chyba rôzneho typu nielen GK). Takto problém nastáva pri zapnutí nejakých aplikácii, pri iných činnostiach ako web, prac. plocha a pod. sa problém vôbec neprejavuje. Ten istý zádrhel nastane keď zapnem hru GTAIV, hneď po spustení pred úvodnými animáciami, pred herným menu zostane na 20s čierna obrazovka a potom sa zopakuje ten istý problém - chyba 116 - atikmpag.sys. Taktiež sa to stane po spustení testu grafiky OCCT kde po 10s testu nastane to isté. O 3Dmark06 ani nehovorím, tam po spustení keď sa iba prepne farebná schéma Windowsu na základnú nasleduje tiež Bluescreen - tá istá chyba. Najlepšie je to, že deje sa to stále a to aj po 10 reinštaláciach driverov od GK, ktoré idú odinštalovať len cez núdzový režim, za normálneho chodu to proste tiež hodí chybu. Samozrejme aj pri inštalácii 2 roky starých ovládačov jednoducho padne v momente keď sa dokončuje inštalácia a má sa zapínať a vypínať pár krát obrazovka čo je normálne teraz len zhasne na 1 min. a potom hodí zase modrú smrť. Pri Ilustrátore to napríklad nerobí, tiež pri NFS MW a CS-ku, ale z vlastných skúsenosí viem že z množstva programov vie daný graf. čip skutočne preveriť len pár aplikácii. Túto skúsenosť mám z taktovania pár desktopových GK. Lenže niesom si tým istý či došlo k nejakej vade na GP a tak sa pýtam, či by ste mi nejako vedeli poradiť ak ste prípadne mali rovnaký problém, alebo sa viac vyznáte v takýchto veciach. Ešte doplním že NTB je čistý bez vírusov, antivir je Bitdefender systém chodí hladko pravidelne čistený, pri záťažach mierne prehrievaný - do 70stupňov. Inak ventilátor a vnútorný pirestor, vetrák tiež pravidelne vysávaný. V poslednom období nebol inštalovaný žiaden nový software. NTB bude mať 5 rokov. Ešte som zabudol dodať že BIOS som aktualizoval a problém pretrváva.
Komfigurácia: AMD A6-3400m s integrovaným graf. čipom Radeon HD 6520g + HD 7400m RAM: 8GB DDR3 1333Mhz HDD: 640GB Hitachi OS: Windows 7 Professional SP1 64-Bit
|