Dobrý deň,
Dneska som oprašil môj starý PC Compaq DeskPro 4000, je na nom zlý HDD. Od kamaráta som si zohnal druhý disk. Lenže ten prvý disk bol pripojený na na zbernicu 50 žilovú , no a ten druhý disk sa dá pripojiť na 40 žilovú zbernicu ( IDE 40). No keď som pripojil ten disk (od kamarata) a odpojil ten môj, tak pri reštarte ho síce našlo, no nevie ho automatický detektovať, pri reštarte napíše chybný disk, a stále hľadá ten prvý disk. Pomocou spuštacej diskety WIN 98 som sa dostal do toho disku od kamarata), skúšal som aj nainštalovať win 98, inštalácia sa začala bezproblémovo, no po nakopírovaný súborov sa systém prirodzené reštartoval, no lenže po reštarte ten disk nedetektuje! Do toho disku sa dostanem jediné cez spuštaciu disketu win. 98.
A mám ešte jeden veľký problém, že do biosu sa nemôžem dostať (skúšal som klávesy DEL, F10; F9; F8... F1; F11; F12. no lenže tak sa tam nedá dostať). Pri reštarte sa môžem max. dostať pomocou klávesy CTRL+A do SCSI Select(TM) Utility , ktorá mi je nanič, lebo tam sa nedá skoro nič (keď som mal ten prvý HDD tak sa cez to dalo iba formátovať a verifikovať disk, lenže ten druhý disk mi nenájde......
Neviete ako na to aby mi systém našiel a automatický detektoval ten druhý disk?
Za odpovede veľmi pekné ďakujem.....
|