Ahojte .Mal by som 2 problémy a dúfam že to môžem dať do jednej témy.
1: Mám starší hard disk
IBM Deskstar 61,4GB a používal som to na ukladanie dát aby som mal dosť miesta na primárnom disku. Disk bežal normálne až raz som vypol PC a na druhý deň keď som ho zapínal vydával zvuk ako floppy disketa. Po nabehnutí windows mi už HDD neukázalo. Skúšal som to zapojiť iba ten hard disk, prehadzoval som jumper ale nič. Po pripojení stále vydáva zvuk floppy diskety (cca 1min.) točí sa potom ďalej ( už bez toho zvuku) ale nikde mi to neukazuje. Môžem to vyhodiť alebo sa to ešte dá zachrániť?
2: Problém s bootovaním. Chcel som preinštalovať windows na mojom PC vložil som CD s windowsom do mechaniky po reštarte som stlačil "F8" vybral som bootovanie z mechaniky ale nabehol mi iba starý windows (žiadne bootovanie) . Najprv som skúšal win7 z CD potom XP z CD ale žiadna reakcia. Potom som skúšal cez USB ale tiež bez výsledne. Skúšal som aj Ubuntu 9.10 , 11.10 , 12.10 , Xubuntu 11.10 , Ubuntu Live CD a PCLinux OS bez reakcie.
Spustil som aj Nod32 a SUPERAntiSpyware. Na disku mi nenašiel nič a naďalej neviem bootovať. Bojujem stým už od začiatku januára
.
Za každú odpoveď budem vďačný a dopredu Vám ďakujem.