Na mojom staručkom PC mi odišiel HDD. Vybral som teda z jedného ešte staršieho jeden 20 GB HDD na ktorom v tom PC bežal Windows XP.
Keď som ho zapojil nešiel mi bootovať z DVD mechaniky. Stále mi vyhodilo stránku akože bol Windows nekorektne vypnutý a v akom režime ho chcem spustiť. Samozrejme spustiť nešiel ale PC sa takto reštartovával do blba.
Tak som skúsil nabootovať Live CD z Linuxom. To išlo v pohode a Linux som nahodil na HDD.
Predpokladal som že potom mi už pôjde aj Windows XP nabootovať. No nejde. Hoci je v mechanike a mám nastavenie bootovanie ako prvé z mechaniky nechce mi ho načítať.
Viete mi prosím poradiť v čom by mohol byť problém?
Kedze pises, ze je to stary PC, problem moze byt v tom, ze BIOS dosky nepodporuje typ zavadzaca instalacneho CD Windows (na rozdiel od Linuxu) a preskoci hned na bootovanie z disku.. Preto vyskusaj, ako sa to bude spravat bez pripojeneho disku..
BIOS nema co nepodporovat zavadzanie toho-ktoreho OS....skade mate taku blbost? Pokial ti bootuje jeden OS musi aj druhy.
http://www.pcforum.sk/boot-z-dvd-vt134960.html#1246437 Aj ja som sa parkrat stretol s tym, ze napr. na niektorych PC od IBM bez problemov nabootoval Windows 2000, ale XP-cko uz nie.. A okrem toho ani Memtest sa na nich nedal nabootovat..
Ok, toto ma nenapadlo, lebo trebárs do biosu sa s ňou viem v pohode dostať, takže som nepredpokladal takýto problém. Ale skúsim to s normálnou... požičiam si z práce