Dobrý deň. Prednedávnom som si kvôli lepšiemu prepojeniu internetu kúpil HD Powerline Adapter PLA4205 od spoločnosti ZyXEL. Kúpil som ich tri. Jeden som dal do miestnosti s modemom, druhý do inej miestnosti a tretí do ešte ďalšej. Keďže v druhej miestnosti mám tri počítače, dal som tam switch GS-105S od ZyXEL. Do neho som zapojil všetky tri počítače plus kábel z PLA4205. Nastali však 2 problémy. Prvý, že NIEKEDY (nie vždy), keď sú vypnuté všetky tri počítače, a ja zapnem jeden z nich, tak sa nemôže pripojiť na internet kvôli neplatnej konfigurácií IP. Skúšal som reštartovanie PC, reštartovanie sieťového adaptéra na základovej doske, zmeniť dynamickú IP adresu na statickú, ale nič. Počítač si vymyslí IP adresu v tvare 169.254.x.x a tak sa proste nemôže pripojiť. Jediná pomoc je, keď sa reštartuje modem. Nemôžem ale predsa pri každom takomto výpadku reštartovať modem. Problém je však, že aj keď zapnem druhý počítač na tom istom switchi, tak nastane ten istý problém, aj keď prvý počítač je už zapnutý a funguje pripojenie na internet. Druhý problém je, že nie je možné, aby všetky tri počítače v miestnosti naraz boli na internete. Aj keď ich zapnem všetky tri a reštartujem modem, vždy fungujú iba dva a jeden má neplatnú konfiguráciu IP. V tretej izbe, kde je počítač iba jeden a neni tam switch tento problém nenastáva, alebo je iba zriedkavý. V prvej miestnosti, v ktorej sa nachádza modem, mám tiež switch a do neho zapojený jeden notebook, kábel z modemu a kábel do PLA4205. Na tomto notebooku tiež niekedy nastáva tento problém s IP adresou. Je nejaké riešenie tohoto problému? Vopred vďaka za odpoveď.
|