Zdravím v paneláku máme spravenú domácu sieť, kde ku mne ide internet a pomocou wifirouteru mám internet pre seba + kábel, a cez ďalší kábel to ide k dvom susedom dole a tiež cez kábel k susedovi do switchu a medzi ostatných. Nieje to nejako extra nakonfigurované nastavil som môj nech prideluje IP a všetkým som povypínal DHCP alebo ak ich router podporoval Bridge tak som nastavil tak. Všetko išlo fajn a zrazu sa začal objavovať konflikt IP adries.
Nikto zatiaľ tneto problém nehlásil iba ja to vidím doma, že sa to zrazu deje. Zapnem si Desktop ( v pohode ) a potom niekedy zapnem notebook a ten sa stále pripája a odpája, poprípade si to vymenia s desktopom a ntb ide ... skúšal som im aj cez MAC adresy prideliť rezervované IP no nepomáha to, myslel som, že to môže byť tým, že keď reštartujem router a sú pozapínané PC, že sa môže stať to, že pridelí nejakým spôsobom dvom tu istú ale nieje to tak .... viete mi poradiť ?
_________________ PC: Win7, P5Q, E8400, GTX260, 4GB, 1TB NTB: Lenovo M30-70, Win10, i3, HD400, 4GB, 250GB + 8GB Phone: iPhone 5S |