Zdravím, nechcel som zakladať novú tému ale tá stará je vymazaná. Nevadí. Dávnejšie som nikdy testy power supply u OCCT nerobil po osadení novej grafiky (R9 270X) som to však spravil. Problém nenastal vtedy ked som kontroloval GPU:3D ( stálych 135FPS - 15 minút testovania ) ale vtedy ked som zapol test power supply. Po cca. 45 sekundách mi padali FPS z 190 na 120 ( vždy inak ). Najprv som si myslel že to je grafikou ale po výmene som zistil že nie. Tak teraz, procesor alebo základná doska. Procesor som vymenil za starší Phenom II X3 720, padanie začalo po cca. 50 sekundách ale znova to bolo 190 - prečo to je stále tak isto a pritom slabší procesor? Oukej nevadí to zvládnem tak som si popozeral nejaké články ohladom tohto problému a natrafil som na článok kde riešili to že pre procesory ako mám ja Phenom II X4 965 BE je mikroATX základná doska slabá a napájacia kaskáda 4-PIN nestačí dodávať dostatok energie pre procesory žravé až 125W. Môže to byť skutočne pravda, že tým že mám slabšiu základnú dosku mi padajú FPS v testoch a najmä v hrách ( FC4, DayZ ( viem že je to zle optimalizované ale to sú ultra lagy nesposobene internetom ))?
Základná doska - Asus M5A78L-M/USB3
Zdroj : zatial Evga 500B - píska tak ho idem vymeniť, síce ešte neviem za čo
RM450 to nebude a XFX naskladnia až 19.5
.