Mam fubernet a router D-Link z wifi, problem je v tom ze prvy pocitac sa z nicohonic prestal pripajat k netu, napise to iba ze pripojenie k neznemej sieti a konec, ostatne pocitace idu v pohode ci uz cez kabel alebo wifi, pre pokus som si kupil druhu sietovku ale ta vobec nefunguje iba hlasi ze sietovy kabel je odpojeny a konec nakoniec som si musel kupit wifinu do usb cez ktoru sa v pohode pripojim ale aj tak by ma zaujimalo preco mi nechce ist kabel Dakujem za odpovedi
kabel je funkcny ten som na napojil notas a hned sa pripojil bez problemu IP som neskusal lebo netusim aka je zmena portu nepomophla stale to iste zvlastne dlha identifikacia a obmedzene pripojenie z k neznamej sieti
nastavenia si vsade automaticke,
opis z podrobnosti:
IPv4-192.168.0.187
maska 255.255.255.0
IPv4 brana 192.168.0.1
IPv4 DHCP 192.168.0.1
DNS 213.151.208.161
192.168.0.1
poo vsetkych pokusoch to spravi to ze ma to obcas pripoji k spravnej sieti na 2-3 minutky ale potom sa to samovolne odpoji a pripoji k neznamej sieti a ostane to vysiet, hrabal som sa logmi dokonca som tam nasiel ze mi to niekedy odmietlo spojenie z dovodu rovnakeho mena PC v sieti co je ale blbost ale aj tak som ho premenoval sa to potom na par minut pripojilo, droplo a nahodilo do neznamej siete
do toho portu na routri, cez ktorý máš problém sa pripojiť si cez ten istý kábel skúšal pripojiť aj iné PC a tie fungovali? Alebo fungujú na iných portoch?
na tom istom kably na to istom port ej inych portoch idu ostatne pc pripojim notas a v pohode je za par sekund v sieti, mne vypadol stolny pc z nicohonic zrazu ma pripojilo k neznmej sieti a od vtedy som tam zablokovany tak som ho pipojil cez wifi takze kabel port a router su v poriadku kupil som si aj druhu sietovu kartu ale vysledok je ten isty
Tak som asi prisiel na povod problemu, vsimol som si ze v nastaveniach siete sa pridala polozka Eset personal firewall po jej vypnuty ide konecne net v poriadku dufam ze to tak aj ostane
tak radoval som sa predcasne pripojenie fungovalo par hodin a nad ranom sa opet hodilo na neznamu siet ale preco to zrazu slo? a preco to zrazu nejde? chjo