Zdravím. Obraciam sa na Vás s problémom, ktorý nedokážem vyriešiť a lámem si nad ním hlavu.
Minulý týždeň som si zadovážil druhú grafickú kartu a to XFX Radeon RX 6600 XT 8GB. Karta je funkčná ventilátory sa točia ale vypadáva obraz.
Najskôr ma nepustilo ani do Biosu...hneď po zapnutí čierna obrazovka. Skúsil som reset BIOSU cez vyskratovanie pomocou skrutkovača a následne aj vybral CMOS batériu z dosky.
Vložil som starú 10 ročnú grafickú kartu Radeon HD 7870 aby som stiahol aktualizáciu BIOSU. Po aktualizácií a reštartovaní biosu som ešte skúsil odpojiť jednu pamäť RAM a zapojil späť RX 6600 XT. Po následnom zapnutí som sa dostal po prvotné prihlásenie kde zadávam PIN do účtu...po pár sekundách opäť výpadok a čierny obraz. Obávam sa, že môžem mať na kartu slabý zdroj aj keď mi to príde čudné, keďže predtým som mal v PC RTX 4070 12GB na tomto zdroji a hral som na nej najnáročnejšie hry na plnej grafike bez zaváhania.
Ešte ma napadlo, že na kartách býva čúdlík na prepnutie BIOSU, ale obávam sa, že táto karta ho nemá (nedokážem ho nikde nájsť).
Budem rád za Vaše rady.
Ďakujem.
Zostava: Ryzen 5 - 5600
Radeon XFX Radeon RX 6600 XT 8GB
RAM: Corsair 16GB
Základnú dosku: ASUS PRIME B550M-K
Zdroj 500W