Cappycathy píše:
Je to disk, po serii testov spolu s kamosmi sme dospeli k zaveru ze disku hrablo.
Cappycathy píše:
v testoch mi slapal disk na 100% a zrazu spadol na 0% a tak dookola.
Hm a čo vypísal po teste HD Tune? Boli nejaké vadné sektory (červené štvorčeky) ? Čo píše S.M.A.R.T tabuľka disku po reštarte? Kde máme screenshoty?
Cappycathy píše:
Trosku sme ho precistili od takeho vseobecneho systemoveho bordelu a uvidime co to urobi.
Začínam sa báť, čo ste "vyčistili" ... každopádne, nech ste s tým už urobili čokoľvek rozumné, držím palce, snáď to už nebude mrznúť
Cappycathy píše:
Ci investovat do 6 a pol rocneho novy disk alebo radsje uz kupit novu masinku.
Ak je reálne vadný iba HDD a notebook ako taký funguje bez problémov, šasy notebooku (včetne pántov) sú v poriadku a výkonostne* i výbavou ti stačí, stačí vymeniť HDD za SSD (zámerne píšem už len SSD, nakoľko HDD by som ako jediný disk v PC - t.j. primárny / systémový disk už nechcel)
* Keďže nevieme, v akej konfigurácií je to spomínané Lenovo Z510, ťažko poradiť, či sa do toho oplatí investovať alebo nie ...
Cappycathy píše:
to uz vobec neviem za tie roky ake znacky, urcite Lenovo nie.
Za to, že rada IdeaPad sú zväčša šmejdy, nemusíš všetky NTB od Lenova hádzať do jedného vreca .... Ak notebooky od Lenova, tak jedine rada Thinkpad (najmä série T, X, W a pri najhoršom L) ... Nebojím sa tvrdiť, že väčšina Thinkpadov sú kvalitou úplne inde a vydržia roky bez porúch.
tatko tom píše:
Skús HDTUNE 255 - zadarmo kľudne free verziu - prvú "záložku" BENCHMARK.
To Ti ukáže, či má disk nejký vážnejší problém - prejaví sa tak, že bude spadávať (u mňa modrý graf) v niektorých cvíľach takmer k nule.
Potom ako je vyššie napísané - Error Scan no nie QUICK, SMART dáta (prípadne ešte aj pomocou CrystalDiskInfo - čo veľmi doporučujem ako trvale spustenú utilitku v každom kompe).
6 rokov nie je tak veľa ak to slúži mailom, Facebooku a tak...
Nič v zlom, ale ty si jak papagáj ...Navyše, free verzia HD Tune 2.55 je z roku 2008 a na novších diskoch nevie zobraziť ani SMART atribúty novších HDD a chýbajú mi i ďalšie funkcie .. Nevidím dôvod, prečo nestiahnúť trial verziu HD Tune Pro na 14 dní zdarma, kde funguje všetko .. Jedine, že by ju už v minulosti použila (ale i to je riešiteľné) .