Zdravim vsetkych, velmi by som potreboval Vasu radu lebo ja som uz v koncoch aj s nervami! :/
Mam Broadband modem, ktory sa pripaja cez koaxial, tj. kablovku, cize UPC, dalej Wifi Router Asus a notebook s WIN7. Modem sa pripaja do Wifi Routeru cez sietovy kabel, klasicky Ethernetovy-osemzilovy UTP, Wifi Router ma nastavenu Automaticku IP - DHCP pre WAN, cize automaticky si necha priradit IP adresu z modemu, tato adesa sa bez problemov priradi...aj s branou a DNS, brana je aj pingnutelna cize je to spravne 80.109.99.1, DNS 212.186.212.21 ...
Cize kominkacia medzi modemom aj Wifi Roterom je v poriadku. Wifi Roter je dalej nastavene na sifrovanie WPA-PSK cez TKIP s devat riadkovym klucom, a ponechany na fabrikove nastavenie LAN v sieti 192.168.1.1, takisto je nastavene pre Wireless priradovanie cez DHCP. Notebook sa bez problemov pripoji po zadani sietoveho kluca a je mu spravne priradena ip a to 192.168.1.2 a spravne aj brana 192.168.1.1, da sa cez explorer dostat na konfiguraciu Wifi routeru, a skontrolovat stav, ktory je OK, cize komunikacia medzi Wifi Routrom a Notebookom prebieha v poriadku.
Problem je vsak v tom, ze pripojenie sice funguje, ale stale pise obmedzene pripojenie do siete INTERNET. Lenze kde je chyba ked modem komunikuje bez problemom s WIFI a WIFI zase bez problemov komunikuje s Notebookom. Jedine co ma napadlo je filtrovanie MAC Adries, lenze ako je mozne, ze sa da pripojit k inemu UPC modemu uplne novy notebook a ide a nerobi problem s fitrovanim MAC adries? IPV6 je vypnute, ale to nesuvisi, lebo na wifi sa dostanem aj cez obmedzene pripojenie, ktore detekuje len nepritomnost internetu. Sorry za ten sloh, ale uz som zufali co s tym. Vdaka.
|