Matthew píše:
Originál tam bol Windows 8, keďže to bol shit, tak som sa tam snažil dať nejaký iný systém, 10 rokov dozadu na tej stránke boli ovládače pre w8.1,8,7,Vista,XP. Keby som to nevidel na vlastné oči, tiež by som pochyboval, že na XP sú k tomu ovládače. Prečo by som nemohol využívať online služby? Máš xy open-source webových prehliadačov , ktoré si tam môžem nainštalovať. Samozrejme nie sú také chrumkavé ako Chrome ale účel splnia.
Comu sa cudujes ked WinXP je uz davna historia? Ako som pisal, podporu necakaj a ked raz ovladace niesu, musis si poradit ako vies.
Alebo prestan zbytocne vyrabat problemy kombinaciou stareho PC a este starsieho OS.
Pozeral som ovladace na webe Lenova, SMBus controller ovladac by mal byt v pripade AMD chipsetu sucastou ovladaca AMD chipsetu.
Ohladom online sluzieb:
ako uz bolo uvedene, prehliadac nieje vsetko. Pri starom OS mas obmedzene mnozstvo prehliadacov, kt. ho stale podporuju. Beznejsie prehliadace nainstalujes kvoli staremu OS iba v starych verziach a tam ti mozu zacat hlasit webstranky, ze mas stary prehliadac a papa. Dalsia vec su certifikaty, ktore do stareho OS proste nemusis dostat, pretoze skoncena podpora a bez nich ti ziadny web nenacita. Webstranka si moze deteknut ze mas stary OS a nic s tym neurobis. CO sa vykonu toho PC tyka, dnesny web je uplne inde ako pre 12r. Co som dohladal, tak do toho lenova strkali AMD E2-1200 APU co bola tragedia uz v dobe uvedenia na trh. Nacitavanie a prezeranie webov (ak sa teda na nejake vobec dostanes) toho chudaka vytazi na 100%. Svojho casu som skusal youtube na Core2Duo E6600 CPU, kt. je 2x vykonnejsi ako tvoje AMD E2 a cely cas siel na 100% pri SD videu.
Ked uz ozivujes stare PC, mal by si problematiku okolo tohoto vediet.