Zdravím Vás, prosím o radu pri vyriešení týchto dvoch problémov.
#1. svchost.exeTakže, niekedy po zapnutí počítača a niekedy až po niekoľkých minútach až hodinách sa môj počítač spomalí a nieje možné takmer nič vykonávať. V správcovi zariadení som našiel proces svchost.exe, ktorý využíval môj procesor na 95-100%. Na internete som našiel veľa prípadov, v ktorých pomohlo vypnutie Automatických aktualizácii systému Windows, no po celý čas ich mam vypnuté a nikdy som ich nemal zapnuté. Tak som skúsil tento proces vypnúť, po vypnutí tohto procesu už počítač beží bez problémov, tak ako pred zapnutím tohoto procesu. Jediná vec, ktorá sa stane (okrem nárastu výkonu) je, že vizuálny štýl sa zmení na klasický (Windows 98 alebo Windows 95). Používam Windows XP SP3 a vizuálny štýl Windows 7, ktorí používam už vyše 1,5 roka a fungoval bez problémov až doteraz. Čiže vizuálny štýl Windows 7 to určite nerobí. Po vypnutí tohto procesu a so starým štýlom už počítač beží normálne až do vypnutia alebo reštartu. Prikladám obrázok pred a po ukončení tohoto procesu: (využitie CPU je hore).
#2. atikvmag.dllJedná sa pravdepodobne o knižnicu grafického adaptéra ATI, čo je moja grafická karta (Raedon 9550). Pri zapnutí akejkoľvek hry, vybehne modrá obrazovka a dole je nápis : atikvmag.dll, potom systém urobí dump a počitač je možné len reštartovať. Niekedy to vybehne aj keď sa pokúsim zapnúť naraz viac aplikácii (ako som to robil vždy). Som si stopercentne istý že mam najnovšiu verziu grafického ovládača. Prikladám výpis :
Filename : atikvmag.dll
Address In Stack : atikvmag.dll+18104
From Address : 0xbf07d000
To Address : 0xbf101000
Size : 0x00084000
Time Stamp : 0x4b737fbc
Time String : 11.2.2010 4:55:40
Product Name : Virtual Command And Memory Manager
File Description : Virtual Command And Memory Manager
File Version : 6.14.10.0098
Company : ATI Technologies Inc.
Full Path : C:\WINDOWS\system32\atikvmag.dll
Myslím si že medzi týmito problémami nie je žiadna spojitosť a jedná sa o dve rozličné problémy.
Samozrejme som to skúsil opraviť pomocou Obnovy systému, no dostal som následovné hlásenie:
![Problém s procesom svchost.exe & súborom atikvmag.dll Problém s procesom svchost.exe & súborom atikvmag.dll](http://i39.tinypic.com/mux79k.png)
a Obnova systému sa nespustí. Možno je vypnutá nejaká služba alebo niečo také, používam rôzne programy na čistenie počítača a zvýšenie výkonu. Samozrejme že obnovu som skúšal v Safe Mode.
Už viackrát sa mi vyskytlo to chybové hlásenie so súborom shdocvw.dll, použil som program DLL-Fixer, ktorý ho nahradil novým. Možno tento súbor obnoviť pomocou DVD s Windowsom a tak obnoviť pôvodnú verziu tohoto súboru?
Za všetky odpovede vopred ďakujem.
Prajem pekný deň.