Toto si pametam, riesil si rovnaky problem 2x pred cca rokom. Aj napriek zapojeniu viacerych ludi a skusaniu roznych nastaveni v hrach aj ovladacoch sme sa nedobrali riesenia.
januar 2022
https://www.pcforum.sk/problem-s-grafikou-v-hrach-renderovanie-vt210010.htmlaugust 2022
https://www.pcforum.sk/problem-s-renderovanim-detailov-a-tienov-vo-vsetkych-hrach-vt210864.htmlTakze ostavaju len zvysne moznosti:
1. dane hry maju proste vykreslovacie vzdialenosti tak nastavene, aj v pripade maximalnych nastaveni.
2. stale v PC pouzivas nieco, co do grafiky zasahuje a tieto veci sposobuje. Bud sa pri instale windowsu pri kupe noveho PC nainstalovalo daco, co nejak rozhodilo renderovanie 3D grafiky, alebo to robi daco ine.
Kedze sme uz vtedy poskusali kadeco, napada ma len nasledovne:
- komplet format a reinstall systemu na terajsom PC s RTX3060-tkou. Nasledne nainstalenie LEN aktualnych ovladacov, ziadneho DirectX ci podobnych komponentov, pokial to nevyzaduje/nespravi instalator hry.
- Nainstalenie jednej solidnej hry, ziadneho nedorobeneho predbezneho pristupu. Ale komplet hotovej a vydanej hry.
- Odskusanie, ci problem pretrvava. Pri podozreni na pretrvavajuci problem, nainstalovat rovnaku hru z rovnakeho zdroja (DVD/Steam/hocico ine) na ine PC, idealne s rovnakou grafikou. Porovnat, ci sa problem prejavuje na rovnakej hre, na rovnakom mieste v nej, pri rovnakom nastaveni grafiky.
Pamatam si, ze som zo zvedavosti testoval Green Hell vtedy a tebou popisovanu vec som si tam vsimol. Bola viditelna s roznou intenzitou, podla mnozstva vegetacie na zemi. Hra bola v predbeznom pristupe. Ak hras aktualnu verziu a stale to tam je, asi to nechali proste tak.
Ako si uz v januari 2022 nakoniec napisal, kedysi si to hral na dostatocne vykonnom ntb, kde udajne problem nebol. Ale umrel. Nasledne si nejaky cas pouzival nevykonne PC, kde si to hral na minimal detailoch. Usudzujem ze z daneho PC si presiel na toto s RTX3060, ktore mas teraz. Treba vziat do uvahy, ze vzhladom k uplynutemu casu si uz pravdepodobne poriadne nepamatas, ako dane hry vyzerali v minulosti. Mohli sa tam tieto veci vyskytovat tiez. Mohol si to hrat na monitore notebooku, kde to tak nebilo do oci, ako na velkom monitore herneho PC...a kopa dalsich veci.