Dobrý deň. Mám problém s WiFi routerom D-Link
DIR-600. (podrobnosti viz.link)
Pri pripojení môjho notebooku alebo iného zariadenia cez WiFi mi ide internet teoretickou rýchlosťou do 20Mbps down. a 15Mbps up. (
túto rýchlosť mám na každom pripojenom zariadení cez WiFi .. skúšal som to testovať po jednom, pri čom bolo pripojené vždy
iba jedno zariadenie v tom čase)...
Keď sa však pripojím na ten router cez ethernet. kábel (priamy, UTP), net mi ide cítiteľne rýchlejšie až 60Mbps down a 40 Mbps upload.
Merané cez viaceré merače (speedtest a pod. + vidím to aj pri surfovaní a pozeraní LIVE streamoch)
V notebooku mám najnovší ovládač pre WiFi adaptér (802.11 b/g)
Atheros AR5007WiFi AP na routery mám nastavené na 802.11b/g/n (mixed mode) , 13 kanál (lebo ho nikto nepoužíva, takže k rušeniu by nemalo dochádzať), zabezpečenie WPA2 PSK a ostatné nastavenia som nechal default.
Neviete, čo môže spôsobovať také rapídne klesnutie rýchlosti pri pripojení cez WiFi?p.s Chápem, že mám v 802.11 g adaptér, ktorý podporuje max. teoretickú rýchlosť do 54Mbps, lenže malo by to ísť predsa len kus rýchlejšie a navyše, skúšal som to aj na zariadeniach s podporujúcim štandardom 802.11N a vyšiel mi rovnaký výsledok.
Za odpovede vám vopred ďakujem a ospravedlňujem sa, že z toho robím ,,omalovánky'' len myslím, že tak bude môj text zrozumiteľnejší .