No už sa mi to podarilo rozbehať. Nechce sa mi teraz písať, ale napíšem, pretože je sprváne, ak tu nechám radu, keď ju viem odtiaľto aj zobrať.
Wine mňa blbého konečne po nejakom čase napadlo spustiť cez konzolu. Tam som zadal wine medzera a za tým nazov nejakého wine programu (winefile, winesetup...). Prečítal som si error, ktorý mi to vyhodilo. Ten mi hovoril, že mám v priečinku temp práva vypísaných priečinkov nastavené tak, aby mohli zapisovať a modifikovať aj iní užívatelia ako root. Zmenil som práva ako root a potom som cez konzolu odinštaloval všetky balíky wine a závislosti. Znovu som nainštaloval wine. Išiel bez problémov.
Potom som si vygúlil internet explorer pre linux a hneď z prvej vyhodenej stránky som nainštaloval IE podľa inšrukcií pre svoju linuxovú distribúciu. Keď som to inštaloval s tým, že som mal označené, že si prajem nainštalovať rovno aj flash plugin, nepodarila sa mi inštalácia dokonca, tak som to vyriešil tak, že som nainštaloval IE bez flashu a ten som nainštaloval potom. Aby som to mal rýchlo, tak som išiel na stránku onlinehry.sk a tam mi plugin samo stiahlo aj nainštalovalo.
Skoro som zabudol, IE by sa NEMAL INŠTALOVAŤ POD ROOTOM, ale pod bežným užívateľom. Stalo sa mi aj to, že som sa sekol a v konzole som ho nainštaloval ako root a potom mi nešiel.
Dobre, že sa mi to podarilo, lebo IE mal problém s CSS dokumentom, ktorý som vytvoril, tak som to rovno mohol opraviť a to ani nehovorím o tom, že mi asi bude treba programovať v JavaScripte.