Zdravim mam nasledovny problem...Ked zapnem pc naskoci tento text...vcera som 2x resetol pc a slapal normalne ale dnes nechce niak naskocit vie mi niekto poradit co s tym robit?A je niaka moznost bez reinstalu operacneho?Dakujem
Screen s textom http://imghost.sk/image/323299-DSC07109.jpeg
jake heslo? kedy stlacas to F8? by ti malo vybehnut menu volby spustenia windowsu bez akehokolvek hesla, nestlacas to ty priskoro este pocas POSTu? treba az po obrazovke kde ti ukaze ze zdetekovalo HW
_________________ CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder NB HP ProBook 6450b
Takze uz viem jak to opravit ale je tu dalsi problem neviem sa dostat do BIOSU stlacam setup nech idem cez nudzovy ale do BIOSU pyta heslo ok poviem si np dam CD windowsu xp nacita vsetko stlacim R na opravu a pyta heslo do niakeho Adminu ale pritom na pouzivatelske konta nemam ziadne heslo a do Biosu si nespominam ze by som daval niake heslo da sa to niako obist skusal som uz asi 3 programy premazal som vsetky hesla ale aj tak to pyta...Neviete prosim jak nato?
Pri štarte konzoly vyberáš do ktorého Windowsu sa chceš prihlásiť (príklad 1:C:Windows, napíšeš 1, dáš enter) a potom zadávaš heslo, ak žiadne nemáš len potvrdíš enter.
Zdravim takze konecne sa mi podarilo tam dostat...ale teraz my napise len c:/windows a chce to niaky prikaz viete mi prosim poradit co presne tam mam napisat???Lebo je nemam potuchy...Dakujem
No skusal som vsetko ale aj tak mi napise ze subor nelze rozbalit neviem preco
http://www.computerhope.com/issues/ch000646.htm riadil som sa aj podla tychto pokynov napisal som presne toto
expand /F:\i386\ntoskrnl.ex_ c:\windows\system32
Subor nelze rozbalit ...predtym som pisal to co si mi poradil ale pisalo ze nesprava cesta....neviete mi poradit co robit...prosim :/
Za expand sa nepíše lomítko ! Nie je to prepínač, ale písmeno tvojej mechaniky, ak si tam napísal x ako v mojom príklade, nemohlo ti nájsť mechaniku, ktorá neexistuje, takže ak máš písmeno mechaniky F napíš:
expand /r f:\i386\ntoskrnl.ex_ c\windows\system32
Pri XP ešte môže vzniknúť problém, že ak máš SATA disky, inštalačka CD ich nemusí rozoznať ak sú prepnuté v móde AHCI a nemáš tú inštalačku upravenú, v tom prípade sa značenie diskov posunie. Disk si vieš overiť tak, že sa naň prepneš napr. D: (enter) a napíšeš dir, tento príkaz ti vypíše zoznam adresárov a súborov na disku. Medzi adresármi sa presúvaš pomocou príkazu CD (cd názov_adresára (enter).
Je to mamin pc...a nepamata a ked dam expand /? tak mi tam napise F ale ked dam prikaz. F: tak mi to vyhodi subory z Fka a nie z mechaniky...takze co myslis...?:D Ja fakt neviem...
Takto, musíš sa postupne poprepínať na jednotlivé zariadenia, ak máš disky C, D, E a F predpokladám, že mechanika bude G, ak dáš príkaz dir, musí tam byť adresár i386 a súbor setup.exe. Značenie v systéme Windows a v recovery console sa môže líšiť.