Stav:
Mam SSD Win10 (1 particia) a HDD Win7 (2 particie). Ked som instaloval Win10, mal som odpojeny Win7. Takze to mam krasne oddelene. Bootuje mi to do Win7, lebo Win10 spustam iba raz za cas pri starte manualne pomocou F8.
Problem:
Robil som aktualizaciu Win10, ale po restarte som dostal Bootmgr is missing... Tu zacina problem. Win10 odfajcil seba. To som opravil. No nepochopitelne odfajcil aj Win7 HDD systemovu particiu (druha je ok) a dostal som Bootmgr missing. Stym si neviem rady. Potrebujem nabootovat a spravit aspon zalohu (ak nie uplne opravit).
Pokus o opravu:
Klasika... nabootoval som Win7 DVD, dal obnovit a ked ukazalo okno s Win7, tak particia mala pismenko D: (nie teda povodne C:) a nulovu velkost. Oprava sa nepodarila. Tak som skusil
FixMBR/FixBoot/RebuildBcd. Nepomohlo.
Dalsi problem nastal, ked som nabootoval LiveCD Linuxu. Na tu particiu ma nepustilo. Nabootoval som teda Win10 a to ma taktiez nepusti na particiu a ani neukazuje velkost (v Spravcovi diskov vyzera ok). Pritom do tej 100MB ma vpusti vpohode (neviem ci sa ma vobec zobrazovat atd.).
Niekde som sa docital, ze mam nastavit particii na Aktivna. Nasledne, po restarte Win10 kontrolovalo a opravovalo aj tu Win7 particiu (nestihol som F8). Stale sa tam nedostanem. Dalsi restart a uz som dal bootovat HDD no automaticky to hodilo do takeho mensieho recovery v style Win7. Dozvedel som sa (v nadpise), ze Win10 na SSD bol recovery a tam kde bol D: s nulovou velkostou nic nieje. Nic viac sa tam neda spravit. Obnova nefunguje a po restarte som zase vtom istom okienku.
Nejake napady?