zdravim , dnes od kamosa som si zobral zdroj Fortron 400W , nasadil som ho a zapol ide v pohode ale po chvile alebo ked trochu drgnem do pc tak strasne zacne hucat zdroj a potom ventilator na zdroji sa prestane tocit, v com moze byt problem ? dik
no v podstate stale , po prvom osadeni isiel asi 1-2hod a ked som prisiel pri pc a drgol do pc tak zacal hucat a ventilator sa prestal tocit , teraz vzdy ked zapnem tak asi po 5-10sek to zacne hucat a ventilator sa prestane tocit
zdroj nieje ani rok stary , a do pc som omylom drgol nohou xD , a v skole na praxi som ho skusal na pc a nic take sa mi nestalo , sice tam bol asi 10min , doma este asi 1-2hod isiel potom so omylom donho drgol ale slabucko a zacal velmi hucat a ventilator na zdroji prestal ist , teraz furt po zapnuti asi o 5sek zacne hucat a prestane ist vetrak
// pridané po 16 minútach od posledného príspevku
a chcel by som sa spytat mam jeden ten zdroj co som pouzical doteraz a je tam rovnako velky ventilator lenze na tom co je v fortrone pise 12C 0.30A a na tom co je na tom starom pise tiez 12V ale 0.10 alebo 0.15A tak volako tak ze ci by som to mohol tie ventilatory vymenit , islo by to ? nebol by tam zadny problem?
mohol, nemal by vzniknúť žiaden problém. Ale ventilátor nemusíš nutne meniť, stačí ho namastiť vazelínou, to silné hučanie je totiž spôsobené nemazajúcim kĺznym ložiskom
no jasne, keď to budeš točiť takým spôsobom, tak sa ti bude zdať že to ide ľahko, keď ale začne hádzať s oskou tak sa to veľmi točiť nebude.
Odlep nálepku na statore, daj dole krytku v strede (ak tam je) a tam buď naleješ olej, alebo dáš preč tú vec čo drží rotor, rotor vyberieš a osku namažeš nejakou lepšou vazelínou. Potom samozrejme opačným spôsobom poskladáš nazad.