Dobrý deň, Asi pred týždňom ma napadla myšlienka že prejdem z XP na 7 tak som to chcel včera realizovať,kupil som 7 na DVD,následne som chcel ísť prestaviť bootovanie do biosu a tu nastal problem.. Ked som PC zapol a stlačil DEL tak som uvidel že bios mam zaheslovany a vspomenul som si že som to niekedy hesloval ale o hesle nemam ani poňatie..Včera som skušal nejake programy na odstranenie hesla z biosu bol to napriklad cmos password recovery ktorý som použil,no s heslom nič nebolo,bios ostal zaheslovaný... dnes rano som čítal na jednej stránke a tam sa písalo o tom že niektoré PC maju takzvanú "univerzálnu" funkciu ktorou je to že pri zapnutí PC je možnosť stláčať f12 f11 + tab a výsledkom toho je to že sa dostanem do menu bootovania,potom som to šiel oskúšať na PC,stlačal som tie klávesy zobrazila sa mi tabuľka či to chcem bootovať z DVD/CD alebo z HDD stlačil som dvd/cd potom ked som to stlačil vyskočila tabuľka kde písalo veľa vecí neviem to konkrétne opísať a dole pod tým všetkým písalo PRESS ESC TO BOOT a odpočítavalo 10,9,8,7 atd.. či som počkal na 0 alebo stlačil esc učinok bol vždy taký istý.. vždy sa len zapol normálne pc a nič nebootovalo.. Vopred dakujem za hocijaké rady.
|