Zdravim , chcel by som sa poradit ...
Pred nedavnom priniesol otec stary 8-10 rocny pocitac domou bez HDD . Tak som poriesil HDD 10GB seagate . Zapojil som ho do pocitaca do IDE1 a este pred zapojenim HDD na tom kabli mam zapojene Cd-rom (mb,cd-rom,HDD). Jumpre som prehodil podla toho a v biose som to tiez nastavil podla toho a dal som ako primarne bootacie zariadenie Cd-rom a vlozil som cd od windowsu (original ,funkcne) . Vsetko islo ako malo , mal som stisnut lubovolnu klavesu na botovanie z CD-rom , zacalo bootovat a po chvili vyplo PC ... Zaplo ho az po odpojeni zdroja a spatnom zapojeni ... Skusil som znova ale to iste ...
Tak som skusil zobrat HDD do mojho PC a naistaloval som windows . Po naistalovany som prehodil HDD spat do toho PC no vypisalo iba Media test failure , check cable.. VYhodilo obrazovku kde som mal moznost start windows normally , safe mode , atd ... Zvolil som moznost start windows normally , zacalo nieco nacitat , seklo a nepohlo ...
Tak som skusil zapojit HDD a cd-rom nasledne ...
HDD som zapojil do IDE1 , jumper som prehodil na master a v biose som to nastavil tiez .
CD-rom som zapojil pod IDE2 , jumper som prehodil na master a v biose som to nastavil tiez ....
Vysledok ?
Ten isty ...
Tak som rozmyslal ze ci si to XP naistalovalo drivre na moj PC a preto nechcelo spustit ten Win natom PC ...
Tak opat som nastavil primarne boot zariadenie Cd-rom , dal instalovat a opat sa zopakovalo to ako na zaciatku ...
Co s tym je ? Zomiera uz pocitac , alebo som niekde spravil chybu ja ?
Dakujem za odpoved