Ahojte Chcem sa spýtať na radu a síce odišla mi grafická karta, teda predpokladám že je to ona, keď Windows 7 nenabieha a ide iba safe mode, prípadne čierna obrazovka. Pred nedávnom som vyčistil ventilátor na HP lebo stále fučal ako bláznivý. Nepomohlo. Tak som v biose ubral na 1/2 výkony ventilátora, aj tak stále fučal dosť. Softvérové riešenie bolo na prd. Viem že hp má celkom zlé chladenie. Otázka znie či kúpiť nový notebook alebo stačí iba grafika, resp. ako ešte iným spôsobom poriešiť ten ventilátor a prehrievanie... a či sa vôbec babrať z notebookom 8 rokov starým. Pôvodná grafika bola AMD Radeon HD 7470 1GB. PC je HP 4730s. Ide aj o to že má 17" lcd a momentálne nemám na 17" dobrý stroj peniaze. V správcovi súborov sa všetko javí ok. Ďakujem za každú radu.
// Spojený príspevok Ned 14.02.21 19:04
Akurát som rozobral notebook do šróbika a to je des tá 1 palička na tom chladení od HP. Dosť úbohé. Sú tam 2 napastované súčiastky z toho 1 ide vybrať a má 1000000 špičiek. Jedna z nich je grafika a druhý procesor. Ako zistím ktoré je ktoré? Dúfam že tá integrovaná vec nie je grafika ale procesor.
|