Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 21.12.10 Prihlásený: 20.02.14 Príspevky: 18 Témy: 5 | 5 |
Ahojte, ucim sa podla knihy a doteraz sa mi kazdy problem podarilo ako tak spravit, ale s tymto som bezbranny.
ked spustim subor cez localhost tak mi vypise Citácia: Warning: require(addMovie .php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\formular4.php on line 30
Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'addMovie .php' (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\formular4.php on line 30
akoze nemam zadanu fuknciu require, ale v zdrojaku to mam takto:
Kód: case "1": $typ = explode( ":" , $_POST['typ']); if ( $_POST['Odoslat'] == "Pridat") { require( 'add' . $typ[ 0 ] . ' .php'); } else { if ( $_POST['typ'] == "Movie:film" && $_POST['TypFilmu'] == "" ){ header( "Location:formular4.php"); }
ten riadok require som sa docital, ze ten prikaz s require vytvori nazov volaneho suboru automaticky.
Tak neviem, ak by mi niekto mohol poradit.
Vdaka za kazdu radu.
|
|
Registrovaný: 11.08.07 Príspevky: 4088 Témy: 34 | 34 Bydlisko: Brno |
Nie, ak ziadany subor neexistuje, require ho nevytvara.
|
|
ano ide o zahrnovanie suborov. vytvoril som este dva scripty pridat_film.php a pridat_osobu.php a v scripte formular4.php som ho zavolal cez require. Tak neviem ci ho mam pridat do tej zlozky, kde mi pise. Ci xampp nepozna prikaz add. Potreboval by som nejaku konkretnejsiu odpoved, kedze som zaciatocnik. Ale rychlo sa ucim. Dakujem
|
|
Registrovaný: 01.12.09 Prihlásený: 20.04.19 Príspevky: 862 Témy: 26 | 26 Bydlisko: Žilina |
Kód: failed to open stream: No such file or directory
Súbor neexistuje alebo k nemu nieje prístup.
_________________ PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =( |
|
tomu chapem, ale vsetko som robil podla knihy, tak neviem preco mi to hlasi chybu, ze neexistuje. Ak by sa nasiel niekto, kto by sa mi na to pozrel, poslal by som mu zdrojak. Velmi by mi to pomohlo. dakujem
|
|
Registrovaný: 01.12.09 Prihlásený: 20.04.19 Príspevky: 862 Témy: 26 | 26 Bydlisko: Žilina |
Skús priamu cestu k súboru, nie relatívnu
_________________ PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =( |
|
cize nieco v zmysle Kód: require( 'add' pridaj_film.php) alebo radsej pouzit include?
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Achnaton píše: require( 'add' . $typ[ 0 ] . ' .php'); vs Achnaton píše: vytvoril som este dva scripty pridat_film.php a pridat_osobu.php Máš pocit, že súbory pridat_film a pridat_osobu začínajú na "add"? Ja nie. Tipujem, že v tom bude chyba. Achnaton píše: cize nieco v zmysle require( 'add' pridaj_film.php)
Nie, to je totálna hovadina, ktorá nebude fungovať.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
dam tu cely kod vsetkych styroch zdrojov. Ak by tam niekto nasiel chybu, bo ja som bezbranny. dakujem vopred.
formular4.php
Kód: <?php //Zobrazenie ladiacich informacii. function zobrazitLadiaceinformacie(){ ?> <pre> $_POST <?php print_r( $_POST ); ?> $_GET <?php print_r( $_GET ); ?> </pre> <?php }
if ( !isset( $_GET['krok'])) { require('uvodny_formular.php'); } else{
//Prepnutie medzi sprievodcom hladania a pridavania. switch ( $_GET['krok']){ /* ################################################ Formular pre vyhladavanie a pridavanie ################################################ */ case "1": $typ = explode( ":" , $_POST['typ']); if ( $_POST['Odoslat'] == "Pridat") { require( 'add' . $typ[ 0 ] . ' .php'); } else { if ( $_POST['typ'] == "Movie:film" && $_POST['TypFilmu'] == "" ){ header( "Location:formular4.php"); } ?> <h1> Vysledky hladania </h1> <p>Hlada sa "<?php echo $typ[ 1 ]; ?>" menom "<?php echo $_POST['Meno']; ?>"</p> <?php } if ( $_POST['Ladenie'] == "on") { zobrazitLadiaceinformacie(); } break; /* ####################### Zhrnutie pridavania ####################### */ case "2": $typ = explode( ":" , $_POST['typ']); ?> <h1>Novy film v kategorii <?php echo $typ[ 1 ]; ?>: <?php echo $_POST['Meno']; ?> </h1> <?php switch ( $typ[ 0 ]) { case "Film": ?> <p> Uvedeny v roku <?php echo $_POST['RokFilmu']; ?></p> <p> <?php echo nl2br( stripslashes( $_POST['Popis'])); ?></p> <?php break; default: ?> <h2>Strucny zivotopis</h2> <p><?php echo nl2br( stripslashes( $_POST['Bio'])); ?> </p> <?php break; } break; /* ##################### Uvodny formular #################### */ default: require( 'uvodny_formular.php'); break;
}
}
?> uvodny_rormularKód: <html> <head> <title> Viacucelovy formular </title> <style type="text/css"> TD(color:#353535;font-family:verdana) TH(color:#FFFFFF;font-family:verdana;backround-color:#336699) </style> </head> <body> <form action="formular4.php?krok=1" method="post"> <table border="0" width="750" cellspacing="1" cellpading="3" bgcolor="#353535" align="center"> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" width="30%"> Meno: </td> <td bgcolor="#FFFFFF" width="70%"> <input type="TEXT" name="Meno"> <br> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF">Typ polozky</td> <td bgcolor="#FFFFFF"> <input type="radio" name="typ" value="Movie:film" checked>Film<br> <input type="radio" name="typ" value="Person:herec" checked>Herec<br> <input type="radio" name="typ" value="Person:reziser" checked>Reziser<br> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF">Kategoria filmu (ak sa da vybrat) </td> <td bgcolor="#FFFFFF"> <select name="TypFilmu"> <option value="" selected>Kategoria filmu...</option> <option value="Akcny">Akcny</option> <option value="Drama">Drama</option> <option value="Komedia">Komedia</option> <option value="Sci-Fi">Sci-Fi</option> <option value="Vojnovy">Vojnovy</option> <option value="Ostatni">Ostatni...</option> </select> </td> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" width="50%">Zobrazit ladiaci vystup</td> <td bgcolor="#FFFFFF" width="50%"> <input type="checkbox" name="Ladenie" checked> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" colspan="2" align="center"> <input type="submit" name="Odoslat" value="Hladat"> <input type="submit" name="Odoslat" value="Pridat"> </td> </tr> </table> </form> </body> </html> pridat_filmKód: <html> <head> <title><?php echo $titul; ?></title> <style type="text/css"> TD(color:#353535;font-family:verdana) TH(color:#FFFFFF;font-family:verdana;backround-color:#336699) </style> </head> <body> <form action="formular4.php?krok=2" method="post"> <input type="hidden" name="typ" value="<?php echo $typ[ 1 ]; ?>"> <input type="hidden" name="action" value="<?php echo $_POST['Odoslat']; ?>"> <table border="0" width="750" cellspacing="1" cellpading="3" bgcolor="#353535" align="center"> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" width="30%"> Nazov filmu </td> <td bgcolor="#FFFFFF" width="70%"> <?php echo $meno; ?> <input type="hidden" name="Meno" value="<?php echo $meno; ?>"> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF"> Kategoria filmu </td> <td bgcolor="#FFFFFF"> <?php echo $_POST['TypFilmu'] ?> <br> <input type="hidden" name="typ" value="Film: <?php echo $_POST['TypFilmu']; ?>"> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF"> Rok uvedenia na platna kin </td> <td bgcolor="#FFFFFF"> <select name="RokFilmu"> <option value="" selected>Vyberte rok... </option> <?php for ( $rok=date( "Y" ); $rok >= 1970 ;$rok--) { ?> <option value="<?php echo $rok; ?>"><?php echo $rok; ?></option> <?php } ?> </select> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF"> Popis filmu </td> <td bgcolor="#FFFFFF"> <textarea name="Popis" rows="5" cols="60"></textarea> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" colspan="2" align="center"> <input type="submit" name="ODOSLAT" value="Pridat"> </td> </tr> </table> </form> </body> </html>
pridat_osobuKód: <?php $titul = $_POST['Odoslat'] . " " . $_POST['typ'] . ": " . $_POST['Meno']; $meno = $_POST['Meno']; $meno[ 0 ] = strtoupper( $meno[ 0 ]); ?> <html> <head> <title><?php echo $titul; ?></title> <style type="text/css"> TD(color:#353535;font-family:verdana) TH(color:#FFFFFF;font-family:verdana;backround-color:#336699) </style> </head> <body> <form action="formular4.php?step=2" method="post"> <input type="hidden" name="typ" value="Osoba: <?php echo $typ[ 1 ]; ?>"> <input type="hidden" name="action" value="<?php echo $_POST['Odoslat']; ?>"> <table border="0" width="750" cellspacing="1" cellpading="3" bgcolor="#353535" align="center"> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" width="30%"> <?php echo $typ[ 1 ]; ?>Meno </td> <td bgcolor="#FFFFFF" width="70%"> <?php echo $meno ?> <input type="hidden" name="Meno" value="<?php echo $meno; ?>"> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF"> Strucny zivotopis </td> <td bgcolor="#FFFFFF"> <textarea name="Bio" rows="5" cols="60"></textarea> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" colspan="2" align="center"> <input type="submit" name="ODOSLAT" value="Pridat"> </td> </tr> </table> </form> </body> </html>
zakladny je formular4.php. Prepacte za spam, ale som uz fakt zufaly.
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Neprepáčime ti spam, lebo si nečítaš, čo ti radím!
Prečítal si môj príspevok? Čo si s tým urobil? Je to presne tak, ako som písal - tú chybu máš stále v tom kóde.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
ale citam. ked som dal Kód: require('pridaj_film.php') tak to bolo v poriadku, ked som zaskrtol vo formulari film. ale ked som dal herca alebo rezisera, tak stale bol formular pre film. Musi tam byt inde chyba // pridané po 20 minútach od posledného príspevkudal som toto, a vyzera, ze to fakci Kód: require( 'pridat_' . $typ[ 0 ] . '.php');
|
|
Logicke ze ked das require pevneho suboru moze tam byt aj panenka maria a stale bude vyzadovat ten isty subor. Treba to osetrit podla vyberu nejakou premennou, zrejme tak ako to mas teraz.
|
Ale prd bajzík, jeho problém bol v tom, že namiesto "pridaj_" tam chcel inkludovať súbory začínajúce na "add_", ktoré tam logicky nemal.
|
Ja som skôr narážal na to že keď mal
Kód: require('pridaj_film.php');
aj po zadaní inej možnosti (reziser) mu includovalo pridaj_film namiesto pridaj_reziser napr.
shaggy: síce ti nerozumiem, ale to je teraz asi úplne jedno
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
|