Dobry den, nie som si isty ci tento problem spada problemy grafickych kariet, ale ovplyvnuje chod mojich grafickych kariet ..
K problemu teda, pred par dnami som zakupil novu Geforce GTX650, po jej instalacii a preinstalovani OS sa zdalo vsetko v poriadku, avsak pri hrani hier som spozoroval narasty a poklesy FPS. Najskor som tomu nevenoval extra pozornost, ale kedze to bola uplne nova graficka karta tak ma mrzelo ze s nou nie je vsetko v poriadku. Po precitani niekolkych for a stiahnuti uzitocneho softwaru som sa dostal ku grafom, ktore ukazali na to ze karta nevyuziva svoj plny potencial ale v 15 sekundovych intervaloch skace vyuzitie jej jadra z cca 25% na 70% .. venoval som vela casu rieseniu tohto problemu, ale nepodarilo sa mi s tym spravit nic, tak som po konzultacii (telefonickej) so servisom usudil ze chyba moze byt priamo v grafike, tak som ju nechal zreklamovat. Nanestastie po instalacii starej grafickej karty (Geforce GT630) som zistil, ze ten problem tam stale bol, ale nevenoval som mu pozornost pretoze nebol tak vyrazny ako pri podstatne vykonnejsej grafike. To ma priviedlo na toto forum ci sa niekto s podobnym problemom nestretol, vyzera to teda tak ze chyba nie je v grafickej karte ale inom komponente PC. Toto je moja posledna moznost pred servisom/diagnostikou tak vopred dakujem za kazdu radu.
Moja zostava:
OS: Win 7, Ultimate 64bit, novo instalovany + aktualne drivers
Maticna doska: Asrock N68C GS FX
Procesor: AMD Phenom II 965 X4 3,4GHz
RAM: 4GB DDR2 1066MHz
Grafiky: Geforce GT630 2GB (stara)/Geforce GTX650 1GB(nova)
Zdroj: 600W
Este chcem dodat, ze akekolvek zmeny nastaveni v Nvidia control panel, alebo ingame problem vobec neriesili, pri znizeni nastaveni ingame bol problem len menej vyrazny, skoky v GPU core usage som pozoroval stale, prikladam screenshoty s novou aj starou grafickou kartou. Ospravedlnujem sa za WoW v pozadi, ale vyuzival som ho ako zataz pre GPU + ukazatel FPS
Chcel by som este upozornit na vykyvy aktivity procesora v case ked klesala/stupala activita jadra GPU, dufam vsak ze problem nie je priamo v procesore, lebo tolko penazi na opravu nemam :-/