Ani mi nehovor, vôbec mi to nenapadlo zálohovať Thunderbird. Nikdy som ho nezálohoval. V minulosti som to nerobil, nahodiť emaily trvá chvíľku a keďže používam IMAP, tak mi to neprišlo dôležité. Nestáva sa mi často, že by som preinštaloval Windows, skôr ešte klonujem HDD ak mením disk, či PC.
Skúšal som ten mail pridať viackrát, nejde to. Chcel som pozrieť nastavenie toho mailu, ale to je nejaký roundcube a tam žiadne údaje nie sú, takže nejaké hranie s portami a pod. neviem robiť. Firewall mám klasický windowsácky, Thunderbird je v ňom povolený. Win je najnovšia verzia s najnovšími aktualizáciami ( po inštalácii som stiahol aktualizácie a ako vždy ich na max. čas zakázal
)
// Spojený príspevok 20.09.2020 15:04Pri otestovaní severa mi to odfajkne zeleným, čo beriem, že je nastavenie OK. Akurát, keď dám hotovo, tak vyskočí chybová hláška s tým heslom, konfiguráciou alebo serverom.
// Spojený príspevok 20.09.2020 15:06Len doplním, že heslo je určite správne.
// Spojený príspevok 20.09.2020 15:08A žiadne iné nastavenia servera - porty, SSL nefungujú a vyskočí, že sa thunderbirdu nepodarilo nájsť nastavenia pre poštový účet. V tomto problém asi nebude...
// Spojený príspevok 20.09.2020 15:41Pri tej prvej inštalácii (predtým ako som skúšal staršie verzie) mi aspoň kalendár fungoval
. Teraz už aj ten nefunguje. Je to google kalendár. Dám ho naimportovať cez ten odkaz v kalendári, dám klasicky v sieti a na výber mi dáva ho zaradiť pod mailový účet, ktorý s ním nič nemá, lebo kalendár je pod iným účtom. Nedá mi tam ten účet, pod ktorým kalendár je, takže ak dám žiadne alebo ten mail čo mi dáva do ponuky, tak mi síce načíta pripomienky z kalendára, ale neviem ich nijak upravovať.
Je ešte nejaký iný schopný klient (nie outlook), ktorý má funkcie ako Thunderbird ? Viac mailových účtov, google kalendár a google keep zosynchornizovaný s importom pošty eml a mbox ? Rovno sa pýtam, lebo zjavne táto nová verzia z minulého týždňa dosť blbne.