Zdravím, na úvod mojej otázky treba povedať, že IT a PC svet je pre mňa žial španielskou dedinou. Mám doma internet od poskytovatela Radiolan, bezdrôtový, bývam totiž v nezakáblovanej oblasti v menšom radovom rodinnom dome, v ktorom je internet šírený wifinou TP-LINK TL-WR 741 ND /2,4 GHz/ a moje súčasné /čiastočne aj minulé/ problémy sú nasledovné : časté vypadávanie internetu, /resp. velmi spomalený internet/ presnejšie povedané spojenia s wifinou /aspoň si myslím/, kedy na notebooku na indikácii signálu /anténka/ klesne počet "čiarok" z 5 na 3 popr. na nulu, anténka zhasne, počítač je offline, resp. hlási novú sieť či čo, vždy pomôže reštart wifiny alebo káblové spojenie wifi s notebookom, laboroval som aj s umiestnením wifiny s rôznymi výsledkami, raz to šlapalo skoro týždeň bez jediného výpadku, potom výpadky znovu začali napriek stále rovnakej polohe wifiny, ak sa dobre pamätám tak problémy boli vždy už od začiatku používania internetu od Radiolanu, ale vtedy asi vypadával internet u Radiolanu, keďže anténka svietila /spojenie s wifinou bolo/ len cez ňu svietil žltý trojuholník. Môj radový dom je z oboch strán obostavaný ďalšími domami /možné rušenie?/, kde majú tiež wifiny a Radiolan, bluetooth nepoužívam, na internet pripájam notebook, tablet, telefón a TV /youtube/. Myslíte si, že by problém mohol byť v tej wifine, než to začnem reklamovať u Radiolanu rád by som si prečítal nejaké Vaše fundované názory. Žial Radiolan má v tejto oblasti monopolné postavenie a asi nie je možná jeho finančne porovnatelná náhrada.
|