Zdravím, viem, že takýchto tém tu bolo už milión, a preto som si fórum prešiel, ale napriek tomu by som sa chcel poradiť o tom, či sú moje úvahy správne. Priateľka má pomalý počítač - niečo medzi netbookom a notebookom - Sony vaio, model SVE1111M1EW (4 gb ram, procesor AMD E2-1800 APU, grafika asi nejaká integrovaná v procesore, alebo čo, lebo je uvedená vo vlastnostiach v kolonke spolu s procesorom kedy za názvom procesoru nasleduje "with Radeon(tm) HD Graphics 1,70 GHz, 64 bit), na ktorom bol predinštalovaný win 7, ktorý jej však brat upgradoval na win8...
No a ten počítač je teraz nemožný, rýchlo sa spomaľuje hoci sa mu nič ani nedeje - stačí mu niekedy aj málo - napríklad, že je spustený firefox a nejak viac sa pohybuje a kliká s myšou - tj. ak prechádzam medzi roznymi záložkami vo firefoxe; nehovoriac o spustení viac aplikácií...
Myslel som si, že to bude pamaťou, lenže vysledoval som, že vždycky sa pri tom spomalení vyťažuje na 100% procesor, pamať je stabilná cca. na polovici.
Može byť, že tento stroj proste win 8 nezvláda, hoci by mal (podľa parametrov nutných pre win 8).
P.S.: vírusy nemáme, to už vieme