Zdravím, chcel by som viacerým z vás priblížiť moju akože "značku" pod menom OCTOP pc modding. Staviam prevažne strednú triedu PC, nájde sa aj zopár High-Endov ale pri predaji človeka viac zaujme PC zo slušným výkonom za dobrú cenu.
Cieľom môjho ďalšieho projektu bolo spraviť hernú skrinku v Army prevedení. Výber skrinky bol celkom jednoduchý kedže ma Evolveo zaujal svojimi novými low-cost skrinkami vo veľmi čistom prevedení čo koniec koncov dodáva počítaču moderný a jednoduchý výzor. Zvolil som teda model EVOLVEO M612. Moja stavba spočíva v pátraní po komponentoch po inzerciách a "bazároch" prípadne pár kontaktov. Takže nehral rolu výber ale skorej dobrá kúpa. Do ruky sa mi dostala ASROCK 980DE3/U3S3 za smiešny peniaz tak voľba procesora bola veľmi jednoduchá, pritrafil sa mi procesor od AMD model FX-4350, jedná sa o 4jadro s taktom 4,2Ghz. K tomu som potreboval nejakého ťahúňa na hry v strednej kategórii, našla sa jedna stará dobrá osvečená GIGABITE HD7870 2GB verzia zo super chladením WINDFORCE 3X. Vo veľkom vykupujem diely takže zo šuplíkových zásob som použil 4 RAMKY (4x2GB) CORSAIR XMS3 1333Mhz C9, na hrajkanie sa 8GB zlatá stredná cesta. Na napájanie som použil modulárny zdroj od rakúskej značky COBA z výkonom 600W (účinnosť 80+). Mám dobrú skúsenosť z vodným chladením od LC POWER, neznáma značka no perfektný pomer cena/výkon (49€ aj s poštou) typ LC POWER lc-cc-120-lico + 2x 120mm ventilátor. A na úložisko som použil 1TB baracudu zo šuplíkových zásob. Ťahal som káble sám, nepoužívam flex ale Paracord, je to moje hobby, je to piplačka ale za ten vzhľad to stojí.
No a zrodil sa herná mašinka s celkom dobrý potenciálom na taktovanie a hrajkanie sa po nociach, moju prácu si všimlo zopár ľudí takže hneď po doskladaní si našiel nového majiteľa. Prešiel samozrejme všetkými testami stability, sú to predsa kúsky z druhej ruky tak pre istotu. MAD MAX na FullHD monitore na Najvyšších nastaveniach si držal na úcty hodných 35 FPS. BF4 veľmi podobne.
Poskladaný: 10.10.2015 Predaný: 12.10.2015 Predajná cena: 550€ asi sa pýtate či sa mi to aj oplatí, odpoveď znie áno: ale robím to hlavne kvôli tomu že ma to baví.