Xaltotun -> pravda, to s tym utekom pred padajucoul lodou alebo s tym hadom som si vsimol, ale ostatolk mi jaksi unikol.
Luks píše:
No hlavně mi pořád není jasný proč ta černá voda na začátku sežrala space jokeye a toho vědce zmutovala a už vůbec není jasný že jsou vetřelci biologická zbraň.Protože ten had nevylezl z těch "patron",tam byly jen ty zelený nádoby s "černou vodou"
Bud sa obetoval kvoli stvoreniu novej rasy (ludi), alebo ho vysadili na planete bez zivota ako vazna, odsudeneho na smrt. A tu ciernu vec vypil aby si to urychlil a netrpel umieranim dlho (obdoba kyanidu u ludi) a ludia tym padom vznikli ako vedlajsi produkt mutaciou jeho rozlozeneho tela. Ved aj vraveli ze sa jednalo o biologicku zbran.
TOMxEU píše:
kanistry = vajcia, chobotnica = votrelec, atd. Konkretne napr na konci, ked si pilot sadne na kreslo v mimozenskej lodi, vyzera presne ako pilot, ktore nasli v 1, avsak v tomto filme nebol infikovany a pred koncom to kreslo opustil, cize tam nemohol byt.
Kanistry nemali nic s vajcami, boli to len zasobniky na tu ciernu tekutinu
Ta chobotnica zase nemala nic s votrelcami, prototyp votrelca vznikol az na konci.
A ta lod kde chcel uletiet ten jej pilot nebola ta, o ktoru sa jednalo vo Votrelcovi 1-tke, ta bola na inej planete.
haffen píše:
- názov planéty a jej mesiaca. Prečo bol použitý iný až už to je prequel? Správne mala byť Zeta 2 a jej mesiac LV264 kde sa to malo všetko odohrávať. Brať to teda tak, že sa to odohrávalo inde?
Potom výstražný signál nedáva zmysel
Votrelec 1 sa odohraval na inej planete kde bola stroskotana ina lod space jockeyov. Preto ine cislo planety, pripadne jej nazov. Inac to bolo LV426, kde vo votrelcovi 1 nasli tu lod a vo votrelcovi 2 bola vyvrazdena zakladna.
haffen píše:
- logika stvoriteľa: zničím niečo (bez zjavného dôvodu - žiadná genetická mutácia, agresivita, tj ohrozovanie stvoriteľov atd atd) preto, aby som mohol niečo nové vybudovať. To ozaj dáva logiku.
Robili experimenty a nebudes si miesat viacero ich vysledkov na jednom mieste....mozno nemali dost planet kde to skusat, tak museli vysledok jedneho experimentu "preplacnut" dalsim, proste vzdy vyresetovat prostredie. Moznosti je mnoho, ktovie ako rozmyslali.
haffen píše:
- celá výprava bola zorganizovaná na základe niečich pocitov, nie reálnych dôvodov - takto v ďalších dieloch Votrelca rozhodne spoločnosť Weyland Yutan nefungovala (skôr militantný, ťažobný a kolonizačný prístup)
Ziadne pocity, ale vyskum. To, ze viacere stare kultury odkazuju na jednu slnecnu sustavu neni pocit ale vedecky fakt.
haffen píše:
- celá posádka jeden neorganizovaný chaos. Dosť divné, že sa idú objavovať nové svety a lod nemá ani ochranu v podobe vojakov ich zbraní a pod. Nie som možno idealista, ale každý by si nechal zadné dvierka, veď čo ak by náhodou niekto k nám nebol priateľský.
Vzhladom k cenam za vesmirne lety, mnozstvu zasob a nie velkym lodiam nemozes brat vela ludi a radsej sa vezme malo ludi a viac vybavenia. Ved mali nejake rucne zbrane na svoju obranu a hadam necakas ze na zaciatku ery vesmirnych letov takeho dalekeho dosahu hned postavia nejaky Star Destroyer
haffen píše:
- náhodné objavenie vesmírnej lode zamaskovanej ako hora (argument - keby som bol stvoriteľ, tak idem sem)
Lod bola v zemi vedla hory
haffen píše:
- vo Votrelcovi boli objavené kokony, tu len nejaké schránky s gebuzinou
Lebo to bola tovaren na chemicke zbrane a tie schranky nemali nic s votrelcimi vajcami.
haffen píše:
- prequel je o tom, aby vysvetľoval veci obsiahnuté v prvom a ďalších dieloch, nie aby zamotával hlavu ešte viac a pridával nelogiku
Vysvetlili kto boli space jockeys, a ako sa vyvinul votrelec, to je asi jedine. Ostatok veci vo votrelcovi 1 je len boj o prezitie.
haffen píše:
P.S. podobná hudba v traileroch, to je ozaj dôvod prečo si to pozrieť.
to som napisal v ramci odkazov na votrelca 1