Ked zapnem NAS, tak ten jeden disk vydava velmi cudny zvuk. Moze byt vadny?
Najprv som si myslel, ze preco tak dlho bootuje a startuje NASko, ale teraz ked som to pocul opat mam skor pocit, akoby sa ten jeden disk snazil neustale roztocil a on nesiel.. Je to tym? Prikladam zaznam zvuku ako sa to sprava.
Kód:
https://webshare.cz/file/rt3g63j457/hlas-001-m4a
Dufam, ze je to tam dobre pocut - cely priebeh (nahravane na telef. Samsung)
Tie disky Seagate mi prisli postou, asi dva mesiace mi lezali na policke, teraz som ich osadil a stalo sa toto. Jeden ten disk bude teda asi na reklamaciu? Lebo ked su pripojene tri, tak ten jeden - treti - mi pise ze neexistuje a akoby ho nevidel.
Skusil som teraz disk z pozicie 2 vybrat a vlozit tam disk z pozicie 3 a taktiez ho nevidi, vidi iba ten prvy. Samozrejme disky menim pri vypnutom NAS, aj z el. energie). Zaznam je pri dvoch diskoch - jeden, ktory po skonceni nacitavania vidi a dalsi disk, ktory je v pozicii 2 (to je ten disk, co bol predtym v pozicii 3 a nevidel ho) - ale napr. na zaciatku svietilo zelene svetlo. Ale pri prvych dvoch pri bootovani a startovani NASka blikal (akoby ich inicializoval).
Reklamacia ale myslim nebude problem, len aby som teda vedel co je s tym...
Diky za rady
Este pridavam, toto vidim v logu systemu pri disku 1,3 (kde disk 3 je predpokladam vadny)
// Spojený príspevok Uto 31.07.18 9:55A takto sa sprava NASko iba s dvomi diskami (tie, ktore som mal v pozicii 1, 2), ktore uz predtym korektne videlo a detekovalo. To pipnutie NASka prepodkladam signalizuje chybu uloziska (kedze som mal disky 1,2 spojene v jedno a medzitym som testoval disky 1,3 spolu a pritom som ten zvazok odstranil... takze je to irelevantne)
Nahravka iba s diskami 1,2 (pravdepodobne vadny disk 3 chyba - dal som ho mimo NAS)
Kód:
https://webshare.cz/file/6h29s7oB54/hlas-002-m4a
Ale priznam sa, nie som expert na zvuky, ale tento priebeh v druhej situacii (Hlas 002) sa mi javi ako uplne prirodzeny.
Zatial co situacia ako na nahlavke Hlas 001 - toto som pocul uz hned po prvom spusteni, este som sa cudoval ze preto je systemovy fan taky hlucny... Skusal som bez diskov, vtedy to pocut nebolo tak mi bolo jasne, ze to bolo v diskoch.
// Spojený príspevok Uto 31.07.18 11:24Inak uz dve hodiny na webe Seagate hladam kde sa da vyuzit ta sluzba vymenit disku, ale ten ich web je tak ale taaak nahovno spraveny, ani diva svina sa v tom nevyzna. Registrujem sa tam, prihlasim, najdem potom kdesi stranku kde sa to vracia, ale pise ze to nepozna moj mail.
Nechapem kto navrhoval ten system co maju v Seagate. Ak by to bol Pelegrini a stal by 1,3 mld euro ako slovensko.sk kde clovek tiez velke kulove najde, tak by som tomu este rozumel, ale takto...