Zdar, mám pár veci na ktoré by som sa chcel spýtať, nevyznám sa v tejto problematike. Takže v skratke, jedna sa o internet na dedine(rodičovský dom), okolie PO, optika tu nieje čiže zostáva 4g, dsl. Máme DSL 5(5mbit down-0,5 up) od Orindžu, ešte keď sme pred 2-3 rokmi dávali viazanosť, malo sa to zvýšiť na tuším dsl 8 keď bolo to globálne zvyšovanie rýchlosti dsl, ale vždy máme pomalšiu rýchlosť. Občas to je len okolo 2-3mbit. Je tu istý problém, že internet samovoľne vypadáva, niekedy ide 2 dni ok, niekedy vypadne aj na 2x denne na nejaký čas, no aby naspäť naskočil je potrebné reštartovať router, mimochodom router je TP-LINK TD-W8951NB ADSL2+. Robí to tak už dlhšiu dobu, ale často som bol mimo domova alebo nebol čas tak aj preto to riešim až teraz, navyše pred krátkym časom skončila viazanosť, tak rozmýšľam ako ďalej, či predĺžiť viazanosť alebo skúsiť 4g. No tu na dedine nieje 4g pre mobily, často ani ten 3g nieje plný. No neviem ako to funguje, neviem či by net cez "mikrovlnku" bol spoľahlivý. Ešte rozmýšľam ako vyriešiť to vypadávanie internetu, nemám iný router, tak rozmýšľam či kúpim na skúšku nejaký iný alebo či volať technikovi nech príde pozrieť či neni problém niekde u mňa,otec ktorý robil dávno optiku tvrdí, že to môžu byť aj prastaré dsl káble, možno zamokvané atď , fakt neviem kde môže byť chyba. Takže by som potreboval radu čo najprv skúsiť, samozrejme káble k pc atď som skúšal dať druhé,dsl splitter nemám čiže toto odpadá, a v nastaveniach v routri sa nevyznám tak neviem či by pomohlo zmeniť nejaké hodnoty. Vďaka za rady!
_________________ CPU Intel i5 10400f MB Gigabyte H510m-H RAM Kingston Fury 2x8GB ddr4 3200mhz GPU MSI Rx570 Armor 4gb OC SSD WD Blue SN570 1 TB CASE Phanteks Eclipse P300a PSU Bitfenix Formula Gold 550w MONITOR Benq GW2470H WIN W10 pro64 bit |