Už zopár mesiacov som spokojným majiteľom tejto pro gaming myšky, a teda som sa rozhodol podeliť sa s vami o skúsenosti z ňou.
Erognómia
Mne osobne padne myš do ruky ako ulita. Na tvar jejto myšky som už bol zvyknutý z predošlého modelu DeathAdder, ktorého tvar je rovnaký. Na myške je dostatok miesta pre každý prst vrátane prstenníka a malíčka. Myš je robená na uchytenie tzv. palm gripom čo je uchytenie dlaňou (viz obrázok) Použiteľný je aj finger grip - uchopenie prstami, a to najmä vďaka nízkej hmotnosti myšky.
Tlačítka
Myš má celkom 9 tlačidiel, z čoho 2 sú klasické, dve sú na lavej strane, dve, na zmenu DPI su pri lavom tlačidle myšky a siedmim je koliečko. Na spodnej strane nájdeme tlačidlo pre párovanie a ON/Off. Veľkosť lavého a pravého tlačidla myšky je dostačujúca, dajú sa stlačiť až po stred myšky. Bočné tlačidlá sú dostatočne veľké, ich umiestnenie je taktiež výborné. Tlačidlá na zmenu DPI by som prijal skvôr za kolieskom, ako je to u iných modelov tejto firmy, napríklad Lachesis. Zmena DPI bez pohľadu na myš je dosť náročná, chce to cvik. S kolieskom som taktiež spokojný, ide plynule. Negatívnu skúsenosť s klisekom bola u iného kusu myšky, ktoré vŕzgalo. Myš bola reklamovaná, poslali nový kus a tam to isté. Mne sa naštastie nič podobné nestalo.
Drôt/bezdrôt
Jednou z hlavných atribútov myšky je to, že je bezdrôtová, čo zrejme v nemalej miere ovplivnilo aj jej cenu. Wireless technológia bola u ProGaming myšiek doteraz zatracovaná, kôli velkej odozve. Razer uvádza odozvu 1ms (1000Hz) aj v bezdrôtovom móde, ktorú myš naozaj dosahuje (viz obrázok). Myš sa dá rovnako pužívať aj cez kábel, ktorý sa pripája cez mini USB pod kolieskom. Kábel sa pripája aj vyberá lahko, bez problémov. Pri pripojení cez kábel bez batérie má myš hmotnosť iba 105g čo z nej robí jednu z najlahších myší na trhu.
Ovládače
Jediné čo by som vytkol ovládačom je pomalosť v bezdrôtovom režime ostatok si pozrite dole:
Klzáky a podložky
Klzáky na Mambe sú klasické, teflónové. Odporúčajú sa k nej skôr rvrdé podložky. Ja používam Goliathus Alpha Speed, čo je mäkká podložka. Myš po nej kĺže dobre, nemám dôvod meniť, už som si zvykol.
Záver
Za myš som obetoval 127 eur. Je to najdrahšia myš na trhu. Treba však povedať, že aj najlepšia. Porovnával som ju z myškami SS Xai, Logi G9x, Razer DeathAdder, Roccat Kone, ale každej niečo chýbalo. Tejto nič. Ale má rovnako dobrý pomer výkon/cena ako vyššie menované? Nie. Je predražená. A výrazne. Ale ak chcete to najlepšie, musíte priplatiť.