Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 17 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 02.07.06 Prihlásený: 30.01.20 Príspevky: 1635 Témy: 137 | 137 Bydlisko: Slovakia - ... |
zdravim,
chcel by som na webe rozbehat taky doplnok ktory bude obsahovat
<input type="text" ..... />
a akonahle bude tento input aktivny a vtedy ak sa stlaci tab tak sa prevedie ista funkcia, neviete pls ako na to? diki
_________________ Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos. |
|
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
staci ti kontrolovat kod stlacenej klavesy a ked sa zhoduje s kodom klavesy Tab, tak vykonas tu tvoju funkciu...
hmm, ale Tab sluzi pri formularoch na prechod medzi jednotlivymi prvkami, takze by ti mozno stacilo pouzit onblur, t.j. ked sa prvok "zneaktivni"...
|
|
Registrovaný: 02.07.06 Prihlásený: 30.01.20 Príspevky: 1635 Témy: 137 | 137 Bydlisko: Slovakia - ... |
stenley píše: staci ti kontrolovat kod stlacenej klavesy a ked sa zhoduje s kodom klavesy Tab, tak vykonas tu tvoju funkciu...
hmm, ale Tab sluzi pri formularoch na prechod medzi jednotlivymi prvkami, takze by ti mozno stacilo pouzit onblur, t.j. ked sa prvok "zneaktivni"...
hmm jo ked sme to s kamosom riesili tak padol napad onblur ale to by sa ta funkcia vykonala aj pri zneaktivneni pola mysov co je podla mna nie efektne
// je to kontrolovanie klavesy zlozity kod ze ci by mi to tu nekdo mohol napsat ? lebo z JS neviem zatim nic len toto potrebujem, ale zase ak je to zlozite tak sa do toho mozno kusok pozrem
_________________ Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos. |
|
Registrovaný: 16.05.07 Prihlásený: 01.08.17 Príspevky: 837 Témy: 6 | 6 |
pre onkeypress event.which
Kód: http://www.devguru.com/Technologies/ecmascript/quickref/evhan_onKeyPress.html
_________________ getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória |
|
Jednoduchy priklad:
Kód: function tabHandler(e) { var kcode = e.keyCode ? e.keyCode : e.charCode; if(kcode=="9") //ak je stlaceny Tab vykonaj_funkciu(); }
<input type="text" ... onkeyup="tabHandler(event)" />
|
|
diki moc ludia, to som necakal ze sa to tak skoro vyriesi
|
hmm tak bohuzial to funguje len v opere
|
na co to chces vlastne pouzit?
|
|
stenley píše: na co to chces vlastne pouzit?
http://javo.profitux.cz/ na tu mini-conzole, aby sa po stlaceni tabu doplnili data z nejakeho pola, nie je to nutne ale ak sa to da tak by to bolo fajn
len si neviem dat rady s tym tabom
|
Registrovaný: 16.08.07 Prihlásený: 03.10.12 Príspevky: 139 Témy: 25 | 25 Bydlisko: Bratislava |
a preco to vlastne musi byt tab? ved ked ho takto znivocis, nebude sa dat po stankach poriadne pohybovat, a za to ti navsevnici urcite nepodakuju
|
|
Bananslovak píše: a preco to vlastne musi byt tab? ved ked ho takto znivocis, nebude sa dat po stankach poriadne pohybovat, a za to ti navsevnici urcite nepodakuju
ma to byt napodobnenie linux-konzoly s par prikazmi (cd, ...) kde sa takato funkcia doplna prave tabom
|
taku stranku som uz dakde videl, dokonca slovensku, celkom pekne im to fungovalo...
|
|
stenley píše: taku stranku som uz dakde videl, dokonca slovensku, celkom pekne im to fungovalo...
hmm to je zle, to teraz musim vymysliet este neco aby to bolo original
|
skus dat namiesto Tab inu klavesu, po stlaceni ktorej by sa vykonala ta funkcia, ci to bude fungovat...lebo mozno ze fakt to nefunguje kvoli tomu, ze Tab je pouzivany na pohyb medzi prvkami formulara...
ak to bude fungovat aj s inou, dajak to uz poriesime aj s Tab
|
|
Registrovaný: 16.08.07 Prihlásený: 03.10.12 Príspevky: 139 Témy: 25 | 25 Bydlisko: Bratislava |
no tak s tym uz asi nepohnes, a to z takeho dovodu, ze web nieje linux-konzola, a na webe sa odjakziva (aspon myslim) pouzival TAB na prechod medzi jednotlivymi prvkami stranky. Jedine riesenie co by toho mohlo byt schopne je flash alebo podobna technologia
|
|
hmm, mozno by pomohlo zamenit povodnu funkcionalitu Tab-u za inu klavesu, napr Enter ci daco podobne...
|
|
no enter je na odosielanie, ale asi to zamenim za Ctrl, je to na boku, moc dolezite funkcie s textom to nerobi, ako napr. Shift
skusal som este dat negativnu podmienku, ale tab FF asi v tomto pripade ani nebere ako klaves cize je to zbytocne,
ale stejne Vam vsem dakujem, ze sa toto vyriesilo aspon ciastocne, pretoze o JS moc zatim neviem takze vec ako kcode by som asi dlho hladal dik
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 17 ] | |
|