Ahojte,
prezrel som si toto fórum a našiel som tu nejaké zmienky o leteckých simulátor, avšak ani jednu zmienku o simulátore DCS. Takže ak má niekto rád vojenské letectvo (či už západný, alebo východný blok) a má rád hardcore simulátory, tak potom Digital Combat Simulátor vrelo odporúčam. DCS je vlastne len platforma, do tohto modulu sa kupujú jednotlivé simulátory. DCS robí ruská firma The Fighter Collection a Eagle Dynamics, vlastnia len tento produkt a špecializujú sa simulátormi pre armádu. Taktiež s DCS spolupracuje niekoľko externých dodávateľov.
Čo sa týka modulov, tak momentálne odporúčam:
východný blok
L-39C/ZA
Mi-8MTV2
MiG-21Bis
(tieto mašiny lietali aj u nás okrem verzie Bis, ČSLA malo najvyššiu verziu MF)
západný blok
A-10C
F/A-18C
F-14
Viggen
Mirage 2000C
ide skutočne o revolučný simulátor, ak máte záujem, tak na YT je veľmi veľa videí a tutoriálov. Nakoľko ide o veľmi realistický SIM, tak veľmi často tento SIM hrávajú súčasni aj bývalí vojenskí pilot, a keď budete lietať MP, tak sa aj veľmi veľa toho dozviete.
Jediná nevýhoda, že na to aby ste si SIM plne užili potrebujete skutočne výkonnú zostavu a okrem toho, joystick, plynovú páku, pedále a TrackIR.
Napr. tu dávam niečo k F-14A (aby ste si vytvorili predstavu na akej úrovni je sim):
https://www.youtube.com/watch?v=2qwlJs__iYk&t=590s Molnija