SCYTHE MINE rev.b
ÚVOD
Hľadal som tichý a zároveň výkonný chladič do môjho PC . Na PCfóre som uvidel ponuku v bazáre na tento SCYTHE ktorý som zobral . Rozhodol som sa spraviť recenziu . Je kompatibilný so socketmi 754/
939/940/AM2 od AMD a so socketom LGA755/478 od INTEL-u
KVALITA SPRACOVANIA
Na chladiči som našiel tri či štyri časti s ostrými hranami , ale není to nič brutálne . Potom som už nenašiel žiadne iné ,,chybičky krásy" .
TEPLOTY , HLUČNOSŤ
100 mm stock ventilátor dodávaný k chladiču je veľmi tichý , max otáčky na ktorýh môže pracovať sú 1500RPM pri hlučnosti 22dBA a prietoku vzduchu 42,49CFM. Testoval som na procesore AMD Athlon64 X2 na takte 2,7Ghz . V skrini bol okrem ventilátora na procesore ešte jeden 120 mm ventilátor ktorý bol umiestnení vpredu kde ochladzoval HDD . Bol ale hlučnejší ako ventilátor od SCYTHE .
Teploty boli oproti BOXu veľmi dobré . Pri 1/3 hlučnosti BOXu som dosiahol o 1/3 lepšie teploty v burne . Teploty pasívne boli v idle 28°C ale v burne už preskočilo 75°C , vtedy som to vypol .Ale to bez airflowu v skrini s nímby to asi šlo .
BOX IDLE :
34°C SCYTHE IDLE :
28°C
BOX BURN :
67°C SCYTHE BURN :
47°C
AMD BOX vs. SCYTHE MINE rev.b
Použil som teplovodivú pastu Arctic Cooling MX-2
Záver
Za cenu 18€ s poštou 1.triedy s poistením
som dostal chladič s vysokým výkonom a veľmi tichým ventilátorom . Že som ho kúpil rozhodne neľutujem . Moja prvá recenzia takže sa nevysmievajte