Dobrý deň prajem, chcel by som sa spýtať, či má význam registrácia domény s veľmi známym alebo často vyhľadávaným názvom. Domény ako napríklad "root.sk", "pc.sk" alebo "navy.sk" majú celkom zaujímavý názov, ale v prípade, ak by som si takúto doménu zakúpil a umiestnil na webhosting pre danú doménu webstránku, pravdepodobne by bola ťažko vyhľadateľná prostredníctvom vyhľadávača Google.
Mal by som záujem zaregistrovať si doménu, napríklad navy.sk Ak by som na webhosting pre túto doménu umiestnil webovú stránku, ktorej názov by bol "NAVY", potom by sa pri vyhľadávaní cez Google zobrazila ako prvá? alebo nie? Ak do vyhľadávača zadám kľúčové slovo "navy", najprv sa zobrazí stránka anglickej wikipédie, potom slovenskej wikipédie, potom obrázky a potom stránka navy.mil. Tieto stránky majú dosť vysoký PageRank, a napríklad stránka navy.mil má vo svojom obsahu umiestnených určite viacej takýchto kľúčových slov, takže ju nájde ešte pred stránkou navy.sk? Má teda význam registrácia takýchto lukratívnych domén z hľadiska ich vyhľadania prostredníctvom Google?
|