moj AMD BOX chladic mal len 3piny. No doma som nasiel AMD Box od Sempronu, ktory mal 4piny, tak som si povedal, ze by som mohol skusit, ze ci sa bude dat ten 4pinovy regulovat. Tak som vymenil chladice (len vetraciky), no v Biose taku moznost ako regulaciu otacok nemam a SpeedFan tiez nic nerobi. Co s tym, da sa to niako spravit? Netreba nahodou vypnut v Biose ten AMD Cool & Quiet?
No tak isto nieco v Biose musis prenadstavit.
Ja som mal tiez ten problem a bolo to v biose.Zial mam intel a tak neviem ako to tam mas ty.
Ale isto tam nieco take budes musiet povolit(enable)
Ja mam speedfan a ide mi to viacmenej v pohode. Otacky mozem znizit az o 45% co o dost znizuje otacky. Ventilator mam stvorpinovy Arctic cooling Freezer pro 7 pre LGA775. V biose som prakticky nic nerobil. Akurat v speedfune jak mas menu Readings kde sa ti ukazuju otacky tak mas tam asi styri ramceky Speed01-04 kde mozes nastavovat % otacok. Tak skus vsetky znizit a sleduj CPU0 fan otacky ci sa neznizili.
poznamka: pri niektorych biosoch treba nastavit v biose jednu polozku co sa tyka ventilatorov na enable. Ale momentalne si nespomeniem ako sa ta polozka vola.
takze takto mas vobec dosku co ma 4 piny a podporuje znizovanie otacok bo starsie dosky ako napr moja ma iba 3piny cize ked tam zapojis 4pin tak ide proste na max
// a regulovat sa to da akurat tak nie softverovo ale skor HW napr cez stabilizator tak to mam ja urobene
dadmtb samozrejme ze doska ma 4piny
V biose som nasiel niaku polozku CPU FAN bla bla, a tam je Auto, Voltage a PWM.. Ktore je z toho manual? Riadit vetrak cez napetie?
4pin nie je nevyhnutnou podmienkou regulácie. V prípade, že pripojíš 3pin ventilátor, nastav "voltage", v prípade 4pin "pwm". Ak chceš regulovať cez speedfan, mal by si nastaviť "disabled", ale speedfan musí byť kompatibilný s danou doskou.