Ahoj, prosím vás , mám taký problém. Cca rok vzad som kupoval s Alza.sk notebook Packard Bell bol zánovný a bral som ho na firmu. Všetko fičalo ale pred pol rokom mi zrazu odišiel hdd stratil som všetky dáta. Notebook som dal na reklamáciu všetko prešlo v poriadku vymenili HDD. No a dnes znova , HDD odišlo len rapká ale nič nenabootuje, znova som prišiel o dáta. Našťastie nie o dôležité tie zálohujem ale zopár ich zmizlo. Takže znova reklamácia, ale už mám také nervy že by som najradšej zobral peniaze späť a kúpil iný notebook pretože toto je už moc. Nejaké rady? Je možné dostať peniaze späť nakoľko som 2x prišiel o dáta kvôli asi zlej kvalite? Ďakujem
chcipol ti disk, ntb s tym nic mat nemusi. aj ked je pravda ze packard bell.....je packard bell. Dolezite data si mas zalohovat aj keby ti disk vydrzal 15r a potom umrel....je to totiz fuk. Pri dolezitych datach nepozeras na pocet zaloh, pretoze cim viac tym lepsie.
Nie nárok na odstúpenie od zmluvy máš v prípade 3x tej istej reklamácie. Jediné menšie plus čo ťa môže potešiť je fakt že keď vymenili HDD na ten by si mal mať ako na nový komponent plnú 2 ročnú záruku
nechcem vam rusit vasu plodnu debatu ale kde konkretne v obchodnom zakonniku je ze ma kupujuca pravnicka osoba narok na odstupenie od zmluvy po 3 rovnakych vadach?
To je pravda, v zákone nie je nikde písané o presnom počte, tak nejako to tu "zľudovelo" ... problém asi bude ale, že každý sa chytá toho slovného spojenia (väčší počet vád)...
Inak je to § 623 OZ:
(1) Ak ide o vadu, ktorú nemožno odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa vec mohla riadne užívať ako vec bez vady, má kupujúci právo na výmenu veci alebo má právo od zmluvy odstúpiť. Tie isté práva prislúchajú kupujúcemu, ak ide síce o odstrániteľné vady, ak však kupujúci nemôže pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave alebo pre väčší počet vád vec riadne užívať.
Liqua tym chcel povedat ze on ho bral na firmu a tam nieco ako vratenie do 14 dni, odstupenie od zmluvy po uznanej 3x tej istej vady, proste neexistuje. Mozu mu tu vadu uznat aj 10x ale pravo na vratenie penazi nema kedze ho kupoval na firmu.
Pri kupe ako fyzicka osoba, je jasne uvedená 3x ta ista vada v zakone, takze nie nezludovatelo to.
To nema nic spolocne s touto temou a je to OT. V nejakom zakone som to davnejsie nasiel takze som si isty ze to tam je ale momentalne sa mi to hladat naozaj nechce, mimo to sme OT.
edit - ospravedlnujem sa, uvedené čilo zo zákona zmizlo, WTF ?
Pokial to bral na firmu, tak tam neexistuju vymysly co su v obcianskom zakonniku - 30dnova lehota ci vratenie penazi. Riadi sa to obch. zakonnikom, ktory nic taketo nespecifikuje ani neriesi.
Je to holt "dan" za to, ze clovek chce usetrit a vezme to na firmu...je treba s tym ratat.