extreme píše:
A za koľko by sa dalo kúpiť niečo kde budú poriadne basy aj stredy?
Otazka je, co je pre teba poriadny bas. Ak si nenarocny posluchac, tak basy zahra aj ten genius subwoofer z 5.1 zostavy. Tie spominane drahsie Behringery budu na tom o par tried lepsie. Ale ak sa da verit tej udavanej specifikacii pri Behringeroch, tak sice zahraju basy pekne, ale len nad 50 Hz.
Kazdy chce mat co najhlbsie basy za par supiek, preto sa postupne zacali vyrabat lacne 5.1 zostavy k PC a domace kina. Ale pravda je taka, ze ziadna klasicka zostava k PC nezahra ozajstne basy pri pocuvani muziky na uspokojivej urovni (namiesto hrania basov skor dunia).
Niekomu to sice nevadi (dotycnym niekedy zvyknem zavidiet ked pozeram kolko som vysolil za subwoofer a pritom este nie som uplne spokojny), ale niektorym zacne po case dunenie z lacneho subu namiesto basu pri pocuvani muziky prekazat (moj pripad s predoslymi lacnymi repro k PC).
Co tym chcem povedat?
Rozhodni sa podla toho aky si narocny na podanie muziky. Ak mas rad hocijake basy, aj tie ktore idu z Geniusu alebo podobnych repro, tak chod kludne do toho.
Ak ti vsak dunenie vadi, tak chod cestou aktivnych monitorov (napr. tie Behringery), alebo ak nemas na ne peniaze, tak napr. tych 2.0 Geniusov. V oboch pripadoch sice prides o spodne "basy", avsak celkovo muziku zahraju krajsie.
Problem je v tom, ze kazdy ma ine naroky na repro. Jeden ti bude odporucat 5.1 Geniusy, druhy 2.0 Behringery, ale rozhodnut sa musis podla svojej preferencie.
Pretoze casto sa stava, ze si niekto kupi drahe 2.0 repro a potom ked pocuje susedove domace kino si mysli, ze domace kino hra ovela lepsie za menej penazi, lebo ma vela basov. Pritom z hladiska vernosti podania zvuku by bolo pravdepodobne to domace kino uplny smejd. Nakoniec aj preto sa pri profesionalnej praci pri produkcii muziky pouzivaju 2.0 repro a nie 5.1 geniusy alebo domace kina