Čisto (nie len) môj osobný názor: geniusy vrele neodporúčam...
V septembri som aj ja mal podobný problém. Lenže ja som už presne vedel, čo chcem.
Prešiel som zo 6 ročných Creative Inspire 5300 5.1 na Logitech Z-2300 2.1, tiež som si nebol istý, lebo boli moc drahé. A poviem ti, že keď som ich počul, hneď som zabudol koľko stáli. Rozdiel oproti creativom bol neuveriteľný... A absolútne mi nevadí ani fakt, že majú o 3 kanály menej. Neskôr som si kúpil rozdeľovač a mám zapojené aj staré creative s novými logitechmi to je dokopy 7.2 systém (starý creative sub ani nepočuť) a mám ich pekne do kruhu okolo seba.
Vôbec som neľutoval, že som ich kúpil a nie je tomu inak ani teraz po paru mesiacoch používania. Na pekné ozvučenie izby (aj domu) ti bohate postačujú. Takže ak chceš ušetriť a mať perfektný zvuk zároveň, nech sa páči.
Z toho, čo ponúkaš by som určite bral Logitech Z-5500. Creative S750 7.1 sú už podľa mňa zbytočným luxusom.
Áno, integrovaná zvukovka je dosť na nič už k tým Creative, čo máš teraz. Tie staršie integrované zvukové karty (napr. tvoja) sú vhodné akurát tak pre malé, stolné (plastové a šmejdne) 2-kanálové reproduktory. Jasné, že tým, čo si nepotrpia na kvalitu zvuku stačí integrovaná zvukovka aj pre lepšie repro. K týmto creativom, čo máš teraz by som odporučal minimálne zvukovú kartu Creative Sound Blaster 5.1. K tomu repru, čo plánuješ kúpiť minimálne nejaká zvukovka z radov Creative SB X-Fi (napr.:
http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d92110.htm).