Ahojte.
Mám takýto problém. PC využívam väčšinou na hry a stáva sa mi že mi hru (Counter-Strike global offensive) sekne a vyhodí ma do biosu, PC zapnem po hodinovej prestávke a normálne sa zapne. Stalo sa mi už že som ho musel dať preinštalovať lebo sa mi z biosu nedalo dostať aj po prestávke. Komponenty sú staré cca 1 rok a nie sú z druhej ruky. Mám dva disky jeden SSD a jeden klasický. Na SSD mám Windovs a programy typu TeamSpeak, Steam, Discord, Origin, softvéri na myš, slúchadlá, grafiku atď.
Snažím sa proste ten SSD využívať len na Windovs 10 Home 64-bit (OROGINAL) a klasický disk na hry, videá, dokumenty a podobne. Skriňu mám Zalman case miditower Z11 PLUS HF1, mATX/ATX.
Už som premýšľal fakt nad hocičím aj nad tým či to nemôže byť tým že nemám antivírus a aj nad tým či to nemôže byť napríklad tým že sa v PC bijú softvéri na ovládanie zvuku. Dal som si spraviť analýzu komponentov cez program Piriform Speccy a tam mi ukazuje:
Sound cards: NVIDIA High Definition Audio
Realtek High Definition Audio
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Razer ManO'War
Razer Surround Audio Controller
Komponenty v skrini:
Procesor: Intel Core i5 6500 @3,20GHz
RAM: DIMM DDR3 16GB 1600MHz CL11 512x8 (KIT 2x8GB) ADATA XPG V1.0 Bl
Matičná: ASUS H170-PLUS D3
Grafika: Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming 8GB
Storage: 1. 931GB Toshiba DT01ACA100 (SATA)
2. 447GB Intenso SSD SATA III (SSD)
Zdroj: Corsair 750W CS Series CS750M 80 PLUS Gold modulárny
Chladenie: Scythe Ninja 4 SCNJ-4000 CPU Cooler
Monitor: iiyama GB2488HSU-B2 24"
Myš: Logitech G502
Klávesnica: Genius Scorpion K20
Slúchadlá: Razer ManO'War, LAG Free 2.4GHz wireless technology
Niesom žiadny skúsený znalec takže príjmem rady všeho druhu. Za pomoc Vám ďakujem