Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 13 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 09.07.08 Prihlásený: 17.01.15 Príspevky: 1585 Témy: 96 | 96 |
Hellow
Mám ubuntu. Dlhšiu dobu som používal Gnome a všetko bolo v pohode. Potom som chcel skúsiť KDE (pýtal som sa v jednej téme na pcforum). Robí mi to strašné haluze. Veľmi často sa mi stáva, že po spustení programu okamžite padne. Akýkoľvek. A úplne najväčšia haluška, že keď som mal naposledy spustené to KDE, tak som začal písať po grécky. Ani za boha to prehodiť na slovenskú alebo anglickú klávesnicu.
Máte aj vy takéto skúsenosti? Alebo som len ja blbý, že som si niečo zle nastavil?
_________________ neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to! |
|
Registrovaný: 06.03.08 Prihlásený: 01.10.12 Príspevky: 1732 Témy: 15 | 15 Bydlisko: triminka@sp... |
s kde som mal obcas nake problemy na systemoch kde nebolo defaultne ale zase take hrozne nie, mozno sa tam 'len' nieco pokakalo. skus apt-get remove kde-desktop a potom to znova nainstalovat. nezabudni na upgrade a update a dist upgrade =)
_________________ Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain... |
|
Registrovaný: 17.10.06 Prihlásený: 08.01.11 Príspevky: 1752 Témy: 17 | 17 |
len opravim, ze na buntu distrach sa ten balicek vola kubuntu-desktop
_________________ A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table. |
|
Registrovaný: 06.03.08 Prihlásený: 01.10.12 Príspevky: 1732 Témy: 15 | 15 Bydlisko: triminka@sp... |
aj kde-desktop mi funguje
aj kubuntu-desktop, akurat to nestahuje iba kde ale skor cele kubuntu mam pocit.
_________________ Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain... |
|
môže to byť hardwarom? Mám to na notebooku Lenovo Thinkpad R61e
_________________ neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to! |
|
Teraz najnovšie robí takú hovadinu, že sa nechce vypnúť. V ponuke na vypnutie nie je vypnutie, iba hibernate, suspend, log out, switch user a lock screen. Keď vypnem cez sudo shutdown 0, musím zadať heslo. Zadám, akože sa vypína a potom odrazu zamrzne a ani sa nepohne. Musím to spraviť manuálne - držať zapínacie tlačítko alebo vybrať baterku.
Musím to zrejme vyriešiť preinštalovaním. Fujtajbl. Takže takto dopadla moja prvá skúsenosť s KDE...
|
Triminka píše: aj kde-desktop mi funguje aj kubuntu-desktop, akurat to nestahuje iba kde ale skor cele kubuntu mam pocit. tak potom mas asi ine repozitare, pretoze mne v defaultnych kde-desktop nenajde.
_________________ A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table. |
|
Registrovaný: 24.09.06 Prihlásený: 15.07.23 Príspevky: 1427 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Bratislava |
rooobertek píše: Teraz najnovšie robí takú hovadinu, že sa nechce vypnúť. V ponuke na vypnutie nie je vypnutie, iba hibernate, suspend, log out, switch user a lock screen. Keď vypnem cez sudo shutdown 0, musím zadať heslo. Zadám, akože sa vypína a potom odrazu zamrzne a ani sa nepohne. Musím to spraviť manuálne - držať zapínacie tlačítko alebo vybrať baterku. Musím to zrejme vyriešiť preinštalovaním. Fujtajbl. Takže takto dopadla moja prvá skúsenosť s KDE...
pretoze ti KDM/KDE nebezi pod userom ktory ma pravo na vypnutie PC
|
|
Ani keď dám sudo shutdown 0? Veď to už vypína pod rootom
|
suchy: no mal som klasicke ubuntu HH a islo to. teraz neviem kedze jaksik nenabutujem bez pc. nemas nahodou kubuntu? to ma odlisne repozitare a ja si jaksik spominam ze si mal Kubnutu avatara =p
|
hej pouzival som kubuntu, ale momentalne dlhsiu dobu pouzivam ubuntu. gnome sa mi poslednu dobu zda krajsie, ale mam pocit, ze kde je konfigurovatelnejsie.
|
ano, mas pravdu, kde je omnoho konfigurovatelnejsie ako gnome, ktoremu paradoxne s novymi verziami moznosti ubudaju
|
Registrovaný: 31.07.08 Prihlásený: 11.01.10 Príspevky: 131 Témy: 0 | 0 |
Triminka píše: ano, mas pravdu, kde je omnoho konfigurovatelnejsie ako gnome, ktoremu paradoxne s novymi verziami moznosti ubudaju
aj kde aj gnome aj vsetky prostredia su uplne konfigurovatelne, rozdiel je len v tom kolko klikacich konfigurakov je, ja som osobne za gnome a jeho jednoduchost, kde je az prilis vycackane a klikacie, aj ked v poslednomcase aj gnome,
_________________ distro: ubuntu,arch +mnohe ine na skusanie
NTB:MSI-GX600-PX,C2D7500-2,2,3GB ram,320HDD, NV-8600 GT 512MB |
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 13 ] | |
|