Caute... po skusenostiach s lacnymi routermi (vypadavajuca wi-fi, slaby signal) som si povedal ze je cas trocha investovat..., neviem ako su na tom routre drahsie ako 30 eur ale obzvlast pri tych lacnych sa stava ze router vychvaleny v statistikach na papieri je v skutocnosti smejd co nezvlada viac ako 2 napojene zariadenia naraz, tak pre istotu sa pytam na fore..
Must have:
- 802.11ac -- ked router v tejto cene, tak aspon na 3 roky... mobil uz 802.11ac ma, do notebooku sa pokusim upgradnut sietovku, ak nepojde tak aj tak do roka planujem kupit novy ktory uz snad bude mat
, hlavne kvoli 5GHz , v dosahu je asi 10 2.4GHz routrov, 0 5GHz-ovych....
- Bez problemov podpora 5 notebookov (na 2.4GHz) na browsovanie internet-u / youtube / hry , cez WAN bude prudit aspon 100Mbps, internet samotny zvladat musi...
- Nevykolajit sa z off-topic traffic-u na wan sieti (aktualne este byvam na internate, obcas nejakemu divajsu na sieti sibne a zacne spamovat zopar Mbps ARP request-ov, na com sa moj sucasny router lubi zaseknut)
Budem rad ak router bude mat:
- GLAN porty
- Beamforming
- Podpora IPv6 + 6to4 + Rozdavanie verejnych IPv6 adries (public IPv4 adresa == velky 6to4 subnet automaticky for free
)
- pouzitelne QoS
- USB port na zdielanie tlaciarne
- Externe vymenitelne anteny
Strop je sice volnejsi, ale idealne by bolo do 80 eur, aby som vedel kupit co najskor( na drahsie budem musiet pockat do vyplaty..) o chvilu zacne skolsky rok a bojim sa ze moj sucasny router nebude zvladat prival novych ludi na intrak
Viete mi poradit daco spolahlive? Idealne osobne skusenosti..