Jaro píše:
je to presne ono a nie je to nic skryte, ide len o to ze pokial nastavujes forwardovanie portov musis mat IPcky na vnutornej sieti pevne dane, v tom zozname su oznacene stlpcom Private IP address, tie oznacuju IPcku na ktorej je pripojene PC na ktorom dana hra pobezi
takze si pozri tie IPcky, najlepsie ak i ich rovno zadas do DHCP client list na routeri cize sa tym PC budu furt priradovat rovnake, potom ich zadas do virtual servers tabulky a hotovo, porty nastavujes podla toho ake hra pouziva, hentie co si dal su predpokladam defaultne zo zoznamu na routeri, mali by fungovat, ak nebudu, pozri nastavenia v hre a uprav to
inac si uvedom ze jeden port mozes forwardovat len raz tak si premaz duplicitne riadky v tom zozname resp. im ODznac enable cize aby sa nepouzivali naraz
Najprv ked som si to precital tak som moc nechapal tomu lebo tymto veciam so sa doposial nevenoval aj ked je to celkom zaujimave a nieco taketo robim v podstate 1x.
takze ako si povedal do DHCP client list som vlasnte pridal obdiva pc /IP/ a teraz su oznacene ako reserved IP database potvrdil som to router sa restartoval a bolo to tam.Dalej kliknem spat na tie virtual servers a tam som neni isty co presne mam zadat do kolonky .. alebo takto, neviem ci som tto dobre pochopil napriklad tu istu hru PC 1 bude hrat na server y xx.xxx.xxx.xxx:2222 a PC 2 na xx.xxx.xx.xxx;27027 vzajomne? Skoda ze sa vtomto moc nevyznam ale snazim sa ist nato logicky. Budem zatial skusat nejake kombinace kym mi odpoviete ale chcel by som sa spytat keby som vam dal napriklad 10ipeciek kde hrame a poslal by som vam screeen v lepsej kvalite mohli by ste mi to skusit doplnit vy. Neviem myslim ze ked pochopim ten princip ako to funguje nebudem problem potom sa vtom hrat;) mozno pisem nejake blbosti ale fakt robim nieco taket 1x a mimochodom dakujem za odpoved
EDIT1:skusal som vsetko mozne ale zrejme robim nieco zle :/