Čo je na tom pravdy že pre ssd disky je škodlivé rozdelenie na viac partícii... pri mne teda 2. Prvých 100gb by šlo na C-particiu kde by bol windows a programy. A zvyšné gb by ostali pre dokumenty poprípade hudbu a ostatné veci čo by som stiahol.
Keď prídeš o NTFS tabuľku na SSD máš vážny problém a dve partície ho takmer určite nevyriešia (pretože dáta sú, na rozdiel od normálnych diskov, uložené na kompletne náhodnom mieste, takže chyba takmer určite nebude izolovaná len na jednej partícii).
Ja som chcel len vedieť či to škodí alebo nie. Lebo vždy to tak robím c a d particia. A teraz keď mám ssd prvý krát tak vyzvedam. A ak to ovplyvní životnosť a disk vydrží namiesto 10 rokov 7 tak to absolútne nemá cenu riešiť lebo za takú dlhú dobu sa budú predávať ssd za pár korún. Rozdelim to.. Myslím že tým nič nepokazim.
Tak nainstaloval som windows na novy disk a mam par otazok. Ked som nainstaloval cerstvy windows bez programov tak viem ze ostalo 79gb volnych ale ako nahle som prepol v samsung magician na rezim "maximum reliability" tak bolo volnych 85 gb.. neviem co sa stalo s tymi zvysnimi gb. Momentalne mam nainstalovane vsetky programy co potrebujem a mam volnych 83gb.
Dalej ma zaujima ako sa da zvysit nahodne citanie a zapis ? alebo to zalezi od zakladnej dosky ?
ok a treba v tom advanced nieco nastavit ? vidim ze je tam moznost vsetko nastavit manualne len neviem co a ako. Mohol by si postnut screen ako to mas nastavene ty ?
Je to nastavene na 0... a v biose som mal hned pri instalacii zapnuty AHCI mode. Takto sa opytam budem v reale citit ak sa mi to zvysi na tie ich "teoreticke" maxima myslim teda nahodne citanie a zapis ?
btw na rapid mode sa da normalne fungovat nonstop alebo ?
Rapid áno. Advanced máme určite rovnako a to Shortcut záleži na Tebe. Systém restore mám vypnutý,Virtuál Memory vypnuté, ak potrebuješ , tak skús nastaviť min. aj max. napr.1000, ak nebude problém, tak to nechaj tak.
_________________ PCMB:ASUS Sabertooth P67 CPU:i5-3570S+cooler GEMIN II SF524 RAM:Kingston HyperX BEAST XMP 4x4GB 1866MHz GPU:ASUS DUAL GeForce RTX 3050 O6G SSD1:Samsung 850Pro 256GB SSD2:WD Blue 1TB SSD3: Crucial MX500 2TB SSD4:Kingston DC600M 1,92TB SSD5:WD RED SA500 4TB SSD6:WD RED SA500 4TB SSD7:Samsung 970 EVO PLUS 2TB PSU:Be quiet! Straight Power 11 650WCASE:CoolerMaster CMForce 500 LCD:Dell S2721DGF
Takze skusal som aj mode advanced. V podstate vysledky v benchmarku skoro rovnake. Riesit to uz dalej nejdem, realne to asi ani nepocitim ak by sa to dostalo vyssie. Este jedna otazka.. ked som prepol na mod advanced tak som mal volne na c disku 78 gb a ked som dal spat na maximum reliablity tak 83gb volnych ? Vysvetli mi to niekto ?