S počítačmi robím už viac ako 25 rokov, no ich "črevám " moc nerozumiem. Pred nedávnom som si zaobstaral repasovaný PC, HP Z230, 16 GB RAM, 256 SSD+ 2 TB HDD. Zaobstaral som si ho okrem iného, že má 10 portov USB, z toho štyri na čelnej strane PC, dva s čiernym plastom a dva s modrým a s označením SS . Do PC mám zapojených viac periférií, 2 x tlačiareň, skener, WEB kameru. všetko do portov v zadu PC. Do jedného portu na čelnej strane (s čiernym plastom) mám vložený USB prijímač pre bezdrôtovú myš. Pri vkladaní USB kľúčov a aj externého hardisku do portov s označením SS sa mi prestane znázorňovať kurzor myši, resp. zmizne funkčnosť myši. Pri tomto vsunutí nedokážem ani si odsúhlasiť odstránenie myši z PC. USB kľúče aj externý pamäťový HDD mi fungujú len v jednom porte s čiernym plastom (bez označenia SS). Mám voľné aj USB porty v zadu počítača, ale používanie USB kľúčov i externej pamäte (WD Elements 750 GB) je ťažšie prístupné a nepohodlné. V čom robím chybu, resp aké sú zásady používania pamäťových USB a extern HDD prostriedkov v tomto počítači, čo môžem a nemôžem používať. Dodávam, že jeden USB kľúč mám starší (asi 2.0 ), druhý nový (3,0), no chovajú sa rovnako ako som vyššie popísal. Nevyskúšal som vsunutie USB prijímača bezdrôtovej myši do portu s označením SS a chovanie USB kľúčov v ostatných portov na čelnej strane PC.
|