Malveon - no z alzy to nemusí byť, môže to byť čokoľvek, je mi to fuk.
CPU A GPU budem chcieť taktovať určite neskôr buď tam hodím i5K alebo i7K nejakú, prípadne podľa toho čo vyjde a bude sedieť do socketu, ak nepríde niečo revolučné no.
Zdroj mám veru celkom problém zohnať, neviem, kde by sa dal zohnať dobrý zdroj s dobrým výkonom čo najtichší aj pri pretaktnutom výkone a plnom odbere...
To vodné chladenie - pravdu povediac nemám s tým moc skúsenosť, v podstate mito len prišlo pod "ruku" nejaké to externé, ale ak to zvládne byť aj vnútri, tak to je ok
Tu ide o to aby mal ten pc najlepšie 0 pohyblivých častí, ako sú ventilátory a pod. ale o toto ide až neskôr, teraz to nieje nutné, len aby sa to dalo potom prerobiť
v podstate grafickú tam nepotrebujem mať na konci až tak "super" skôr mi ide dať tam takú, aby to pc zvládol čo najvýkonnejšie a čo najtichšie. Procesor podobne.
Ok tak na ramke uberiem nehám zatiaľ 8GB potom keď tak pridám
Dôležité je, žeby sa to vopchalo do tých 600€
Tak case potom už vôbec neviem, o vzhľad mi ani tak nejde, skôr je to o tom - chcel by som zahnať takú case, žeby som ju nemusel potom meniť, vlastne 3 komponenty čo by som chcel kúpiť tak, že by som ich nemusel meniť sú vlastne zdroj, case a mb, čiže do toho som ochotný investovať, ostatné ako grafická - tam vlastne nemusí ani byť (podľa toho ako som napísal), procesor by sa hodil nejaký slušnejší a ram aby sa dala pekne rozšíriť.
ak je teda 650Ti za 150€ hovadina, čo by si odporúčal?
Ako som vravel -teraz tá grafická v tejto zostave nieje nevyhnutná, skôr len chcem žeby mi na tom fičali celkom dobre tieto 2 hry: DAII a Lol (iné nejak nehrám)
Preto som aj dával či by nestačila ta i5K s tou hd4k grafikou (aj keď mám taký pocit, že má za túto otázku zabijete, neviem prečo
) a až potom neskôr tam hodiť nejakú High-end pratektovateľnú grafiku čo by bola dobrá na simulácie, tiež nepotrebujem zas nejakú za 1k€ stačí taká klasická high-endovka.
ten i3 a gtx650Ti som aj tak rátal, že ten zatiaľ bez vodníka, skôr som mal na mysli to, že tam budem chcieť dať silnejšie komponenty neskôr a prerobiť na vodníka.
Potrebujem sa vopchať do 600€ pretože ten pc celkom súri (treba mi ho do týždňa-dvoch) a nemám vyšší rozpočet, rozšíriť ho chcem cca za 5-6mesiacov, keď prídu chechtáky...
mino_85 ten tvoj sa mi veľmi páči asi to budem brať, dík, ešte tá ram - bude to to isté ak tam hodím
http://www.alza.sk/corsair-8gb-ddr3-160 ... 340171.htm??
tiež ten zdroj - stačil by tam
http://www.tichepc.sk/Super-Flower-SF-500P14FG.html