Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
Autor | Správa |
---|
|
Zdravím Vás
Aký redakčný systém by ste zvolili pre fotografa?
VĎaka
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Úspešného?
_________________ C#, PHP, ... |
|
|
no, žeby som bol uspesny a znamy to nechcem povedať, takým aby som ludom povedal co robím co dokážem aby v pozadí bola hudba a tak nieco ako
http://fotografvychod.sk/#/Gallery
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Ide mi o to, že ak berieš fotografiu vážne a chceš preraziť, potreboval by si ideálne vlastný systém s vlastným dizajnom. Fotografov je dnes neskutočne veľa a prezentácia na internete je dosť silným vyjadrovacím prostriedkom. Osobne by som teda skôr uvažoval týmto smerom.
|
|
v jednoduchosti je krasa predsa, vravíš vlastný - to si dovoliť nemožem!
|
|
Registrovaný: 03.04.08 Prihlásený: 10.12.19 Príspevky: 4667 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Trnava |
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] |
|
V jednoduchosti je síce krása, ale webstránka je súčasťou prezentácie o tebe a tvojich schopnostiach. Keď použiješ free hosting a na to dáš nejaký všeobecný RS, tak to o dačom vypovedá. Ja by som si napr veľmi rozmyslel, či si u takého fotografa objednám nejaké služby.
Keď si to dovoliť nemôžeš, resp. nechceš, tak platí to čo píše don.
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
walther - aspoň keby si netrepal. Ako bežný klient zistí, že to beží na "všeobecnom RS" a nie na custom vývoji? Ako to rozoznáš ty? Ja to napríklad niekedy nedokážem.
Rovnako, veľa firiem ponúka ako svoj produkt práve nejaký open-source CMS.
Ja som robil pár stránok pre fotografov na mojom CMS, kde mám pár modulov prispôsobených pre nich. Potom mi grafička, s ktorou spolupracujem, ukázala jej portfólio - bolo postavené na wordpresse a nejakom plugine. Čuduj sa svete, rozdiel medzi tým, čo ponúkam ja a tým, čo ponúkal ten plugin nebol. A bežný človek to nikdy nespozoruje.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Aha, čiže keď ideš na stránku jozkomrkvicka.szm.cz a na tom je dačo, čo ti nápadne pripomína iné stránky podobného zamerania, bude ti to jedno a veľmi rád si od takého fotografa objednáš služby? Chodím na fotografické fóra pravidelne (nie slovenské, ale zahraničné), a poviem ti, že nie je vôbec výnimočným javom, kedy príde nešťastný zákazník na fórum a zisťuje možnosti, čo sa dá robiť s tým, keď ťa fotograf slušne povedané o...al. Títo ľudia potom väčšinou aj uvedú url s prezentáciou daného fotografa. Tipni si, čo majú všetky tie stránky spoločné.
Pokiaľ si fotograf nedá záležať ani len na sprostej prezentácii, ako môže zákazník čakať serióznu prácu? Hosting stojí 30-40 ročne, jednorázovo vytvorený cms pre fotografa povedzme 300 eur a má pokoj.
Pokiaľ nerozoznáš webstránku robenú na mieru pre fotografa od webstránky, založenej na šablóne, tak vážne neviem, čo si o tebe myslieť. Áno, sú aj stránky, pri ktorých to ide ťažko, ale nie preto, že by bola šablóna taká úžasná, ale skôr preto, že tá "na mieru" implementácia možno nebola až taká na mieru a originálna.
Ale ok, ja trepem, ty sa vyznáš
|
|
páni, ja už SK domenu mam dlho, to je prve.. mám tam svoj blog
planujem dať na INDEX vlastne take delenie - fotograf , blog, videoprodukcia
páči sa mi ten http://imagin.ro/
sympatické, flash, parada, len sa stým pohgrat
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
walther - kde som spomínal free hosting? To ty si začal splietať niečo o freehostingu. Ja som len vravel o tom tvojom "všeobecnom RS". A neviem, či si uvedomuješ, ale RS != hosting.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Kde píšem, že RS == hosting? Vidíš len to, čo sa ti zachce? Ja hovorím, že webstránka A hosting/doména sú dôležitou súčasťou prezentácie. Freehostingy som uviedol ako príklad, keďže RS + freehosting je veľmi častá situácia.
Rot13, takých RS je viac, stačí pogoogľovať. Toto tiež vyzerá zaujímavo
http://www.gallerycms.com/
|
Registrovaný: 05.11.11 Prihlásený: 29.12.24 Príspevky: 1588 Témy: 75 | 75 Bydlisko: Bratislava |
Nechapem co tu splietate o RS/CMS. Za fotografa rozpravaju jeho fotky a nie aky je programator. Samozrejme, ze si bude musiet spravit svoj template/sablonu/temu, ale nemusi si nic sam programovat. Vsak si najde temu co sa mu paci a trochu si ju upravi. Na slideshow fotiek, galeriu a videoplayer si najde plugin/modul. Nic viac nepotrebuje.
Kludne pouzi Wordpress alebo Drupal. Ja som mal na WP zopar rokov peknu prezetacnu slideshow s namakanym efektom pri prechode. Nezabudaj, ze celoflashova stranka nieje vhodna na prezentaciu nakolko ta nikto nenajde cez google a to predsa nechces.
|
|
eMp, aspoň vidno, koľko ty vieš o marketingu Nikto nehovorí, aby si to naprogramoval sám. Ak to nevie urobiť, je tisíc programátorov, čo to zvládne.
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
|