Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 8 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 12.05.08 Prihlásený: 28.12.13 Príspevky: 117 Témy: 29 | 29 |
aky je postup, ak chcem navstevnikov informovat o novinkach cez RSS? Co pridat na stranku, aby navstevnici mali dalsie dni info o zaktualizovani stranky?
DIK!!!
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Nič. V RSS budeš mať najnovšie články (väčšinou z db) a to stačí. Ich RSS čítačka si to bude kontrolovať.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Ale ako konkretne by to vyzeralo? Napr. cast kodu, kde by bolo to RSS?
Myslim, ze tam musi byt subor typu xml? Alebo aky format? Strukturu? A preco DBazu? Vsak by bolo idealne aby ta utilitka kontrolovala sama zmeny na stranke (akoby ju indexovala) a podla toho registrovala zmenu...
Myslel som, ze sa tam vyuziva nejaky javascript...?
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Tak si naprogramuj nejaký algoritmus, ktorý bude fungovať ako crawler a bude ti sledovať zmeny na stránke - k tomu ti poviem len "veľa šťastia a trpezlivosti".
Výstup RSS má vyzerať takto:
http://www.grafickeprace.info/rss.html
a je to generované z db, preto som spomínal tú databázu - ak by to malo prechádzať stránku... no neviem, určite by som to nezvládal naprogramovať.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Registrovaný: 26.11.06 Prihlásený: 09.10.24 Príspevky: 4118 Témy: 319 | 319 Bydlisko: HE/BA |
Shaggy, on sa pýtal čo všetko pre to musí urobiť, aké kódy kde má napísať. A aj mňa by to celkom zaujímalo.
|
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
no je toho viac ... skladá sa to z dvoch častí:
ideálne by bolo keby si ručne písal XMLko na serveri, teda obyčajné XML
a potom ti treba prezerač - nojnovšie PHP 5 má SimpleXml (dúfam že netrepem) a pomocou toho krásne vytvoríš čítačku (asi 5 riadkov)
|
|
drako, ty asi nechápeš... to je tak všeobecná otázka.
Napríklad ak máš články v db (tak ako ja), tak keď si vieš urobiť výpis článkov z db, tak si ich budeš vedieť urobiť tak, aby tvorili výstup v XML a vyzerali ako RSS. Čo viac ti povedať? Alebo si urobiť nejaký php skript, ktorý bude zaznamenávať všetky nové príspevky (aj tak si to neviem predstaviť bez db).
|
shaggy píše: drako, ty asi nechápeš... to je tak všeobecná otázka. Napríklad ak máš články v db (tak ako ja), tak keď si vieš urobiť výpis článkov z db, tak si ich budeš vedieť urobiť tak, aby tvorili výstup v XML a vyzerali ako RSS. Čo viac ti povedať? Alebo si urobiť nejaký php skript, ktorý bude zaznamenávať všetky nové príspevky (aj tak si to neviem predstaviť bez db).
presne som si to predstavoval cez php skript, ktory bude zaznamenavat nove prispevky..., zatial nemam paru ako to spravit a uz vobec nie naprogramovat...
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 8 ] | |
|